​Трамп погодив переміщення американських військових із Німеччини. Поки невідомо куди

Президент США погодив план Міноборони США про переведення із Німеччини 9500 американських військових. Про це заявив речник Пентагону Джонатан Гоффман (Jonathan Hoffman). Гоффман також заявив, що узгоджена пропозиція «покращить стримування росії, посилить НАТО, підтвердить гарантії союзникам, покращить стратегічну гнучкість США та оперативну гнучкість Командування США у Європі та подбає про військовослужбовців та їх родини», повідомляє «Голос Америки».


Численні критики рішення адміністрації США заявляли, що виведення військових із Німеччини сприятиме інтересам росії. «Подарунком» росії його називав раніше сенатор-республіканець Мітт Ромні.

Повідомлення Міноборони США не уточнило, куди будуть переміщені військові США. Раніше Дональд Трамп заявляв, що їх частина може бути відправлена до Польщі, а деякі - повернуться до Сполучених Штатів Америки.

Конгресмен-демократ Адам Сміт, голова Комітету Палати представників Конгресу США з питань збройних сил, у вівторок заявив ЗМІ, що Дональд Трамп досі не навів підтверджень того, що переведення військових із Німеччини відповідає національним інтересам Сполучених Штатів.

«Можливо, існує сценарій, у межах якого переведення військових із Німеччини відповідає нашим національним інтересам. Президент досі не навів цьому підтверджень. Міноборони також цього не зробило. Президент реалізує дане рішення дуже сумбурно», - наводить слова законодавця-демократа видання The Hill.

Трамп тривалий час критикував Німеччину за те, що її витрати на власну оборону далекі від рівня у 2% ВВП, який встановлено, як орієнтир для країн-членів НАТО.

Прикметно, що у власне грошовому обрахунку, витрати Німеччини на оборону перевищують витрати Польщі, хоча витрати останньої у процентному відношенні перевищують німецькі. Польща нещодавно уклала із США контракт на постачання до країни коштовних стелс-винищувачів F-35 американського виробництва.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.