​У США заарештували спецпризначенця з «Зелених беретів», який п’ять років шпигував на користь росії

У п‘ятницю правоохоронці США заарештували американського громадянина, колишнього військового загону спецпризначення Сухопутних сил США «Зелені берети» за звинуваченнями у довгостроковому шпигунстві на користь росії та передачі таємної інформації, повідомляє «Голос Америки».


«Факти, про які йдеться в цій справі, є шокуючою зрадою колишнього військовослужбовця Сухопутних сил США його співслужбовців та його країни», - йдеться в заяві Алана Колера, помічника директора служби контррозвідки ФБР.

Прокурори надали детальний виклад звинувачень проти Деббінса, а також подякували за співпрацю британській розвідці МІ-5.

45-річний Пітер Рафаель Дзибінськй Деббінс, за звинуваченнями прокурорів, з 1996 по 2011 роки шпигував на росію, передавав їй інформацію про дії свого військового підрозділу та імена співслужбовців, яких, на його думку, можна було б завербувати.

«Деббінс вважав, що США надто домінують у світі і це потрібно скоротити», - йдеться в документі обвинувачення. На зустрічах з кураторами російської розвідки Деббінс називав себе «відданим сином росії».

Його діями, на думку прокурорів, рухало розчарування його кар‘єрою та бажання створити бізнес в росії.

Мати Деббінса народилась в колишньому СРСР. Його дружина - натуралізована американська громадянка родом з російського Челябінська, де він з нею одружився в 1997 році, а тесть - російський військовослужбовець. Прокурори вважають, що Деббінса завербували під час його навчання в росії в 1996 році.

Підрозділ Деббінса, зокрема, служив в Азербайджані в 2004 та 2005 роках, а також у Грузії. Під час служби в Азербайджані Деббінс втратив доступ до таємної інформації США за порушення в сфері безпеки, зазначають прокурори. Після цього він повернувся у США, де до 2010 року працював на металургійному заводі, що належить українцям в Міннесоті, йдеться в документах обвинувачення.

Деббінс постане перед судом у понеділок, йому може загрожувати покарання до пожиттєвого ув‘язнення.

Пітер Деббінс. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.