​Міністерство торгівлі США скорочує імпорт російського урану, аби стимулювати нарощування видобутку урану в своїй країні

Міністерство торгівлі США у понеділок підписало проект угоди з російською держкорпорацією «росатом» про скорочення імпорту урану з росії протягом наступних 20 років, прагнучи стимулювати нарощування видобутку урану у США і розвиток американської ядерної енергетики, повідомляє «Голос Америки».


Документ є поправкою до прийнятої у 1992 році Угоди про припинення антидемпінгового розслідування щодо поставок урану з росії і продовжує домовленість до 2040 року, а також передбачає поступове скорочення квоти на імпорт урану з росії з 20 до 15 відсотків, починаючи з 2028 року.

«Якщо угоду буде затверджено, то вона буде сприяти відновленню переваги Америки у сфері ядерної енергетики і захистить вітчизняну промисловість від демпінгу російського урану», - сказав міністр торгівлі Уілбур Росс.

Прийняти поправку рекомендувала міжвідомча робоча групи з ядерного палива в зв'язку з занепокоєнням Вашингтона з приводу втрати лідерської позиції в ядерних технологіях. Ініціатива покликана послужити стимулом для американських виробників ядерної енергії і урановидобувних компаній, які страждають від нестачі інвестицій.

Поправка дозволить американським компаніям залишити у силі діючі контракти на закупівлю урану з росії.

Міністерство торгівлі планує доопрацювати поправку до 5 жовтня, а до 28 вересня буде приймати коментарі.

Президент Дональд Трамп створив робочу групу у липні минулого року після того, як відхилив запит американських урановидобувних компаній Energy Fuels і Ur-Energy про введення квот на внутрішнє виробництво урану, щоб захистити їх від іноземної конкуренції.

Уілбур Росс. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.