​Винні у масових побиттях у Білорусі мають постати перед судом, у тому числі Лукашенко

Лідерка народного руху Білорусі Світлана Тихановська заявила, що Олександр Лукашенко має постати перед судом через масові побиття демонстрантів. Про це вона сказала в ексклюзивному інтерв’ю українській службі «Голосу Америки».


«Всі ті люди, які були причетні до масових побиттів та катувань після 9 серпня, звісно, мають постати перед законом і судом. Але вже перед справедливим судом, який буде після виборів. Судова система буде явно змінена, тому що те, що зараз у Білорусі - це зовсім не судова система. Повинні бути покарані всі, бо люди не простять навіть новому керівнику те, що ці злочини залишаться непокараними», - сказала Тихановська.

На уточнююче запитання, чи Олександр Лукашенко також має постати перед судом, опозиційна лідерка відповіла: «У тому числі».

Крім цього, Світлана Тихановська закликала Олександра Лукашенка подати у відставку.

«Для нього ще не пізно усвідомити, що найкращий вихід із цієї ситуації - це його відставка. Відійти вбік і дати можливість білоруському народу самому вирішувати, кого вони хочуть бачити президентом своєї країни. Для цього треба всього лиш або піти у відставку, або почати діалог з координаційною радою, і організувати нові, чесні та відкриті вибори. І тоді, можливо, Лукашенка будуть пам’ятати просто як першого президента Республіки Білорусь, а не як вбивцю», - сказала Тихановська.

Напередодні до Сенату США представили двопартійну резолюцію, яка заявляє про невизнання Сенатом офіційних результатів виборів у Білорусі. Пропонована резолюція також заявляє про солідарність Сенату із народом Білорусі та визнає провідну роль жінок у мирних протестах та продемократичному русі у країні.

Світлана Тихановська. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.