​Трамп заявив, що назве свого номінанта у Верховний суд вже цього тижня

Після смерті судді Рут Бейдер Гінзбург у Верховному суді США з’явилось вакантне місце. Всього верховних суддів - дев’ять, їх номінує президент і затверджує Сенат. Перед своєю смертю Гінзбург написала у листі до онучки: «Моє найбільше бажання, щоб мою заміну не призначили до приходу нового президента на посаду». Тобто до виборів, які заплановані на 3 листопада, повідомляє «Голос Америки».


Утім, президент Трамп заявив, що слід негайно приступити до призначення нового верховного судді. Він сказав, що оголосить свого номінанта чи номінантку 25 або 26 вересня - тобто вже цього тижня. Його підтримали більшість республіканців, демократи, навпаки, виступили проти такого рішення. Вони кажуть, що затвердження нового судді має відбутись після виборів.

Cенаторка-демократка Елізабет Воррен написала у своєму твіттері: «Мітч Макконнелл та Дональд Трамп спробують назвати нового суддю за лічені тижні до виборів. Це остання відчайдушна задишка корумпованого республіканського керівництва, яке не відображає поглядів та цінностей нашого народу. Я буду чіткою: жодного затвердження до інавгурації».

Натомість, сенатор-республіканець Ліндсі Ґрем вважає, що республіканці не повинні слухати демократів. «Повчання демократів про те, як проводити затвердження суддів, - це як поради підпалювача пожежному відділу», - написав сенатор Ґрем.

За процедурою, після того, як президент оголошує кандидатуру, за номінацію голосує Сенат. Для затвердження необхідно просту більшість, 51 голос - якраз така кількість у Сенаті за республіканцями. Утім, уже двоє сенаторок від Республіканської партії заявили, що, на їхній погляд, призначення верховного судді має відбутись вже після виборів.

Таку думку висловила С’юзен Колінз зі штату Мейн та Лайза Мурковскі з Аляски. Ще один сенатор-республіканець Мітт Ромні зі штату Юта, який належить до поміркованого крила партії, поки вагається зі своїм голосом.

Як повідомляють американські ЗМІ, одними з найбільш ймовірних номінанток у Верховний суд є дві судді Апеляційного суду США, «консервативні римокатолички» Емі Коні Барретт або Барбара Лагоа.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.