​Мільярдера з Техасу звинуватили у найбільшому за всю історію США податковому шахрайстві

Податкова служба США звинуватила 79-річного мільярдера Боба Брокмена з Техасу у шахрайстві з метою уникнення оподаткування та відмивання коштів на суму 2 мільярди доларів. Це найбільша за сумою справа про ухиляння від оподаткування за всю історію у США, згідно з інформацією правоохоронних органів, повідомляє «Голос Америки».


У четвер суд дозволив Брокмену вийти під заставу у мільйон доларів. Мільярдер не визнав свою провину у 39 пунктах звинувачення, які йому зачитали в суді.

Брокмен, статки якого, за оцінками, перевищують мільярд доларів, отримав основну частину грошей від продажу комп‘ютерного забезпечення для автосалонів. Його звинувачують, зокрема, у тому, що він приховував свої активи від американської податкової служби через компанію, засновану в офшорній зоні на Британських Віргінських островах, а також інші компанії та приховані банківські рахунки, обманював інвесторів. Для того, щоб приховати злочини, Брокмен, за звинуваченнями, серед іншого, використовував кодовані електронні листи, давав вказівки своєму співробітнику брати участь у конференції з боротьби по відмиванню коштів під вигаданим ім‘ям, а також вказував йому знищувати комп‘ютери та документи за допомогою шредера та молотка.

Голова Кримінальної розвідки податкової служби США Джим Лі заявив, що суть звинувачень викликає у нього «відразу».

«Ці звинувачення мають викликати відразу також і в кожного американця - платника податків, бо закон стосується всіх нас, коли йдеться про податки і сплату справедливого внеску», - заявив Лі під час прес-конференції у четвер.

Лі заявив, що його вразила ця справа. «Навіть незважаючи на суму, я не бачив такої жадоби та зусиль з приховування злочину за свої більше 25 років роботи агентом».

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.