​«Велика сімка»: «росія є учасницею конфлікту на сході України, а не посередницею»

Міністри закордонних справ країн, що входять до Групи 7 (G7), а також верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики підписали спільну заяву з осудом агресивних дій росії проти України.


«Сьогодні, сімома роками після неправомірної та незаконної анексії Автономної республіки Крим та міста Севастополя, ми заново підтверджуємо свою непохитну відданість і підтримку незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів», - сказано у заяві, яку поширив уряд Британії, що зараз головує в об'єднанні, повідомляє «Голос Америки».

Велика Британія, Канада, Німеччина, Сполучені Штати Америки, Італія, Франція, Японія та ЄС вказують, що, «застосувавши силу проти територіальної цілісності України, росія явно порушила міжнародний закон».

«Намагання росії узаконити це - не визнані і не будуть визнані», - проголосили вони.

У заяві 18 березня представники «Великої сімки» окремо вказали на те, що вони назвали порушеннями прав людини в Криму, «особливо кримських татар».

«Ми також рішуче заперечуємо проти триваючої дестабілізації України з боку росії, особливо проти російських дій в окремих місцевостях Донецької та Луганської областей всупереч зобов’язанням відповідно до мінських домовленостей», - додають міністри.

«росія є учасницею конфлікту на сході України, а не посередницею», - йдеться у тексті.

Там також наголошено, що G7 «повністю віддана реалізації санкцій і буде стояти на стороні України».

«Ми закликаємо росію виконувати свої міжнародні зобов’язання, дозволити доступ міжнародних спостерігачів і негайно звільнити несправедливо затриманих», - вимагає заява.

Заява оприлюднена 18 березня в день, коли 2014 року президент росії володимир путін поставив підпис під офіційним рішенням кремля проголосити Кримський півострів частиною своєї території.

росія ввела додаткові війська в Крим двома місяцями раніше - після того, як 22 лютого з Києва на російську територію втік тодішній президент України віктор янукович, який домагався тісніших зв’язків з москвою.

На початку появи озброєних російських військових, зокрема біля урядових будівель у Сімферополі, їх називали «зеленими чоловічками», бо вони не мали на собі жодних ознак приналежності.

Президент путін на початку кризи стверджував, що він не знав, звідки в Криму взялися ті озброєні підрозділи, які взаємодіяли з так званими силами «місцевої самооборони».

Але згодом в інтерв’ю він відверто визнав, що особисто віддав наказ на проведення військової операції, метою якої було перебрати півострів під контроль росії.

Фото g7uk.org



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.