​США та росія активно намагаються запланувати зустріч Байдена та путіна цього літа в Європі

Радник з національної безпеки США Джейк Салліван учора спілкувався із представником уряду росії. Як повідомляють американські журналісти, про це Салліван заявив у ході виступу на події, організованій американською організацією Aspen Institute, яка була присвячена першим 100 дням перебування при владі президента США Джо Байдена, передає «Голос Америки».


Як повідомляє журналістка американського каналу CNN Наташа Бертранд, Салліван заявив у п'ятницю, що США та росія активно намагаються запланувати зустріч президента США Байдена та володимира путіна цього літа в Європі. При цьому дата та місце події досі не узгоджені.

Днями, як повідомляв «Голос Америки», Салліван вже заявив, що президент США Джо Байден має намір підняти питання суверенітету та територіальної цілісності України на саміті з президентом рф володимиром путіним, якщо домовленість про таку зустріч буде досягнуто.

Раніше у Державному департаменті США повідомили, що держсекретар США Ентоні Блінкен планує відвідати Київ 5-6 травня, щоб підтвердити непохитну підтримку США суверенітету та територіальної цілісності України перед лицем тривалої російської агресії.

«Він також підтримає продовження прогресу в Україні на шляху втілення інституційних реформ, зокрема в сфері подолання корупції, що є ключовим для зміцнення українських демократичних установ, економічного добробуту та євроатлантичного майбутнього», - заявив речник Держдепу Нед Прайс.

Джейк Салліван. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.