​70 мільйонів доларів вимагає група хакерів, яку підозрюють у нещодавній атаці на ІТ компанію у США

Хакери, яких підозрюють в організації нападу минулого тижня, вимагають 70 мільйонів доларів у криптовалюті в обмін на розблокування ІТ-систем. Відповідну вимогу було розміщено на сайті «темного Інтернету», який використовує пов‘язана з росією група REvil, повідомляє «Голос Америки».


У п’ятницю Агентство США з кібербезпеки та безпеки інфраструктури повідомило, що розслідує новий напад з використанням програми-шантажиста, проведений проти розробника програмного забезпечення Kaseya, йдеться в урядовій заяві.

У суботу президент США Джо Байден прокоментував повідомлення про хакерський напад і заявив, що США притягнуть росію до відповідальності, якщо буде встановлено, що рф стоїть за цим нападом.

«Якщо це було зроблено з відома, або внаслідок дій росії, тоді, як я казав путіну, він відповість», - сказав Байден журналістам.

Флоридська компанія Kaseya, як видається, постраждала від нападу, пов‘язаного з росією хакерського угруповання REvil, згідно з інформацією групи з кібербезпеки Huntress Lab, яка допомагає долати наслідки інциденту.

Від нападу могли постраждати сотні клієнтів, які використовують програмне забезпечення компанії Kaseya, вважають у Huntress Lab. Джон Гаммонд з Huntress Lab у спілкуванні з пресою назвав напад «колосальним та спустошливим».

Сама компанія Kaseya заявила, що, за попередніми даними, «лише невелика частина клієнтів» постраждали - менше ніж 40 у всьому світі.

Хакери використовують так звані «програми-шантажисти», щоб заблокувати доступ до мережі компанії з вимогою викупу. Подібні масштабні напади впродовж минулих місяців здійснювались на компанію JBS, найбільшого виробника м‘яса в світі, який має значні виробничі потужності у США, а також на американський трубопровід Colonial, який постачає бензин у регіони Східного узбережжя США.

У статті використано матеріали АР та Reuters.

Ілюстрація кібернападу з використанням програми-шантажиста (Diaa Bekheet)



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.