​Байден заявив, що росія вже втручається у проміжні вибори до Конгресу США 2022 року

росія вже втручається у проміжні вибори до Конгресу США, що відбудуться наступного листопада. Про це президент США Джо Байден заявив у промові в Офісі Директора національної розвідки у штаті Вірджинія (Office of the Director of National Intelligence - ODNI), повідомляє Голос Америки.


Байден послався на засекречений брифінг, підготовлений для президента 17 американськими розвідувальними агенціями, Байден сказав, що «росія вже втручається у вибори 2022 і поширює дезінформацію». Такі дії москви є «чистим порушенням нашого суверенітету», - підкреслив Байден.

Також Байден сказав, що спостерігає зростання випадків кібератак проти США з боку хакерів, підтримуваних Китаєм чи розміщених у росії.

Крім того, за словами президента США, його російський колега володимир путін має «ядерну зброю, нафтові родовища - й більше нічого», й путін усвідомлює скрутне економічне становище його країни, що «лише робить його більш небезпечним». При цьому, за словами глави Білого дому, очільник кремля усвідомлює перевагу американської розвідки над російською, й це «дуже його непокоїть».

«Не думаю, що когось шокує те, що росія використовуватиме дезінформацію на виборах 2022 року. Я вважаю, що це гарне нагадування, що росія продовжує це робити, і поки нічого не змусило їх зупинитись», - так слова Байдена прокоментувала Емілі Гардінг, заступниця директора програми з міжнародної безпеки Центру стратегічних та міжнародних досліджень.

Колишній офіцер ЦРУ Девід Прайс підкреслив у коментарі для CNN, що заяви Байдена свідчать про те, що увага цієї адміністрації, на відміну від Білого дому Дональда Трампа, значно зосереджена на російському втручанні у вибори і що попри спроби розвідувальних служб залишатись аполітичними, їхня робота все одно залежить від політичного вектору влади: «Не думаю, що в цьому є щось виняткове, розвідувальна спільнота завжди мала внутрішні політичні виклики».

Як повідомляв Голос Америки, також Байден сказав, що попри співпрацю в деяких галузях, що становлять спільний інтерес, Китай та росія можуть стати «смертельними конкурентами» США.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.