​Американська компанія NuScale та українська «Енергоатом» підписали меморандум про перспективи використання модульних атомних електростанцій в Україні

Американська компанія розробник модульних атомних електростанцій NuScale підписала меморандум з «Енергоатомом» на дослідження застосування таких електростанцій в Україні. Про це йдеться в прес-релізі компаній, повідомляє Голос Америки.


Меморандум передбачає виконання техніко-економічного обґрунтування, дослідження витратності проекту, подання на дозволи та ліцензії.

«Ми очікуємо на нагоду продемонструвати надзвичайні переваги нашої технології «Енергоатому» та народу України, які прагнуть декарбонізувати енергетику», - заявив Джон Гопкінс, керівник NuScale.

Україна розглядає можливість замінити такими реакторами теплові електростанції, які спричиняють значні викиди вуглецю, пояснили в «Енергоатомі».

Міністр енергетики України Герман Галущенко додав: «Йдеться про перспективи розвитку атомної енергетики в Україні протягом найближчого півстоліття».

NuScale Power розробила нову модульну атомну електростанцію з легководяним реактором, яка може використовуватися для виробництва електроенергії, централізованого опалення, опріснення води, виробництва водню та застосування в інших технологічних теплових системах.

Раніше цього тижня американська компанія Westinghouse та «Енергоатом» підписали меморандум про спільне будівництво енергоблоку Хмельницької АЕС як пілотного проекту. У майбутньому планується збудувати ще 4 блоки за технологією Westinghouse. Загальна вартість проекту становить до 30 мільярдів доларів.

Декарбонізація енергетики стала важливою темою обговорення між президентом України Володимиром Зеленським та міністром енергетики США Дженніфер Гренголм цього тижня. Відповідні положення закріплені в спільній заяві, виданій за результатами зустрічі.

«Цією спільною заявою ми підтверджуємо нашу зацікавленість у подоланні кліматичної кризи, створенні нових можливостей для співпраці з швидкої декарбонізації з нашим ключовим європейським союзником і допомагаємо Україні зміцнити енергобезпеку та лідерство в регіоні», - заявила Гренголм після зустрічі 31 серпня.

Фото twitter.com/NuScale_Power



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.