​Північна Корея знову запустила дві балістичні ракети - це вже друге ракетне випробування упродовж кількох днів

Північна Корея 15 вересня запустила дві балістичні ракети, здійснивши вже друге ракетне випробування упродовж кількох днів після запуску крилатої ракети далекого радіусу дії. Командувач об’єднаних штабів Південної Кореї підтвердив, що цього разу ракети були запущені з центральної частини Північної Кореї і що вони пролетіли 800 кілометрів, досягши в апогеї 60 кілометрів та досягли морської поверхні між Північною Кореєю і Японією, повідомляє Голос Америки.


Кореспондент Голосу Америки в Сеулі передав, що японське міністерство оборони також підтвердило запуск, наголосивши, що ракети не залітали в простір Японії, але японський уряд заявив, що випробування загрожує миру і безпеці.

Резолюції ООН забороняють Північній Кореї розробляти балістичні ракети.

Міжнародні ЗМІ називають ракетні випробування Пхеньяна свідченням того, що Північна Корея демонстративно розгортає свої програми розробки зброї, включно з ядерною, навіть з огляду на санкції, міжнародну ізоляцію та попри економічні труднощі.

Випробування також розглядають як намагання Північної Кореї чинити тиск на міжнародну спільноту і, зокрема, на США в умовах, коли переговорний процес між Пхеньяном і Вашингтоном заморожений.

Одразу після найновіших північнокорейських ракетних випробувань Південна Корея оголосила, що здійснила перше випробування запуску своїх ракет з під води.

Агентство АР цитує офіційне повідомлення Сеула, що ракета була запущена з підводного човна, пролетіла визначену дистанцію і досягла визначеної цілі.

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.