​Компанія-виробник систем протиповітряної оборони повідомила, що дві системи NASAMS готові для передачі Україні

Американська компанія Raytheon Technologies виробила і передала урядові США дві системи протиповітряної оборони NASAMS для поставки до України. Про це сказав керівник компанії Грег Гейс в інтерв'ю CNBC у вівторок, повідомляє «Голос Америки» з посиланням на Defense News.


«Ми щойно поставили дві системи NASAMS... Ми поставили їх урядові пару тижнів тому», - заявив Гейс. Він додав, що системи призначено для України.

Гейс заявив, що ці системи - ближньої сфери дії і можуть стріляти ракетами AIM-120, що здатні «збивати все в повітрі, від дронів до крилатих ракет і літаків-винищувачів».

Йдеться про перші дві із восьми систем NASAMS, які США відправляють в Україну.

NASAMS - це просунуті системи «земля-повітря», близької та середньої дальності, розроблені спільно норвезькою Kongsberg Defence and Aerospace та американською Raytheon Technologies. NASAMS призначені для виявлення і проведення ударів по літаках, крилатих ракетах та БПЛА.

Ракети в системі NASAMS можуть стріляти по 72 цілях одночасно, повідомляє видання Army Recognition. Здебільшого, в цих системах, як пише видання, застосовуються ракети AIM-120 AMRAAM, які можуть стріляти на відстань до 40 км і на висоту до 14 км.

Надання цих систем означатиме, що українські Збройні сили переходитимуть із застосування систем радянського зразка (на кшталт С-300) на системи НАТО, вказували в Пентагоні влітку, коли було оголошено про плани надати такі системи Україні.

Раніше в жовтні очільник британського Міністерства оборони Бен Воллес заявив, що Велика Британія поставить Україні зенітні ракети Amraam для систем протиповітряної оборони NASAMS.

Фото U.S. Air Force video by Tech



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Ситуация на фронте за истекшие 2 дня остается более-менее стабильна. Есть критические моменты на отдельных направлениях

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.