​Байден і Маккарті досягли принципової згоди щодо підвищення стелі державного боргу та уникнення дефолту

Президент США Джо Байден і спікер Палати представників США Кевін Маккарті досягли принципової згоди щодо підвищення стелі державного боргу та уникнення дефолту. Зараз учасники переговорів намагаються завершити текст законопроекту. Маккарті сказав, що Палата голосуватиме за закон у середу, а Сенат зможе розглянути його до 5 червня, щоб уникнути можливого дефолту, повідомляє «Голос Америки».

Хоча багато деталей невідомі, джерела AP кажуть, що за угодою витрати, не пов’язані з обороною, залишатимуться приблизно незмінними у 2024 фінансовому році та збільшаться на 1% наступного року, а також там передбачено дворічне збільшення ліміту боргу, зокрема у рік після виборів президента у 2024 році.

Угода повністю фінансуватиме медичне обслуговування американських ветеранів на рівнях, включених до запропонованого Байденом плану бюджету на 2024 рік.

Республіканці запропонували підвищити вимоги для працездатних дорослих без утриманців для участі у певних державних програмах допомоги. Консервативна більшість Палати представників прийняла законодавство, яке передбачає нові вимоги до роботи для деяких одержувачів державного медичного страхування Medicaid, але це не було включено в остаточну угоду щодо державного боргу.

Однак угода розширить деякі вимоги до Програми додаткової допомоги в харчуванні або SNAP, відомої як талони на харчування. Зараз ця програма передбачає, що люди віком від 18 років до 49 років можуть отримувати пільги лише три місяці протягом трьох років, якщо вони не працюють чи навчаються принаймні 20 годин на тиждень. Угода між республіканцями і демократами підвищує вік вимоги про роботу для тривалого отримання цієї допомоги до 54 років, але ці зміни діятимуть до 2030 року.

Угода також вносить зміни до Закону про національну екологічну політику, за якою буде визначено «єдине провідне агентство» для розробки екологічних експертиз для спрощення процесу.

Під час переговорів республіканці намагалися винести на обговорення спроби Байдена пробачити борги від 10 000 до 20 000 доларів майже для всіх позичальників, які взяли студентські позики. Зрештою, це питання залишиться на розгляд Верховного суду, де домінують консерватори.

Кевін Маккарті і Джо Байден. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью враг продолжил атаковать нашу страну беспилотниками. В результате воздушного боя были сбиты все выпущенные вражеские «шахеды»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.