Завдяки «Панамагейту» утвориться парламентська коаліція проти Петра Порошенка?

panamageyt

 
Мабуть, «Самопоміч» не очікувала такого ефекту від проголошення ініціатив щодо створення тимчасової слідчої комісії у ВР для розслідування офшорних компаній Петра Порошенка. До цієї ініціативи відразу приєдналась фракція «Батьківщина», Радикальна партія Олега Ляшка і навіть Народний Фронт. І слід сподіватись, що це лише початок. Ініціативу підтримують окремі члени БПП і... Опоблоку - що не є дивним.


Керівник фракції НФ Максим Бурбак засвідчив, що «Народний фронт» голосуватиме за розслідування «Справи офшорів Порошенка», але не виступатиме за імпічмент президента і дострокові парламентські вибори.

Однак голова депутатської фракції Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що підстави для старту процедури імпічменту президента України Петра Порошенка може дати тільки спеціальна тимчасова слідча комісія Верховної Ради.

Фракція «Батьківщина» відстоює подібну позицію. Її заступник Сергій Соболєв вчора ввечері публічно заявив, що висновки з приводу історії з офшорами повинна зробити Спеціальна тимчасова слідча комісія, спеціальний прокурор і спеціальні слідчі. «Закони про їх створення кілька разів голосувалися парламентами різних скликань, але, на жаль, не були підписані жодним президентом. Фракція «Батьківщина» завжди за них голосувала безвідносно до прізвища чинного президента», - заявив Соболєв.

P.S. Ситуація подібна до тієї, коли Микиту Хрущова позбавили управління СРСР під час його закордонної поїздки. Як відомо, Петро Порошенко після повернення з Японії відразу відправляється у вояж по країнах Скандинавії. Приїде - а він вже й не президент.

Rostyslav Demchuk, facebook.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.