​Немає ґрунтовної відмінності між Порошенком і Зеленським

Хтось мені пояснить у чому ґрунтовна відмінність між Порошенком і Зеленським? Позірно Зеленський виглядає ретельним учнем Порошенка. Нинішня урядова команда Зеленського більш ніж на половину - люди Порошенка.


У зовнішній політиці Зе активно торує ту дорогу в нікуди, яку протоптав Порошенко - Мінські угоди і Нормандський формат, вислідом яких і стала так звана формула Штанмайєра.

В економіці Зеленський продовжує політику максимальної лояльності олігархам і повної втрати контролю через розпродаж за безцінь державної власності.

Порошенко був за ринок землі і власне за його правління з’явився пункт про продаж землі у Меморандумі з МФВ, Зеленський тільки торпедує цей процес.

Інколи здається, що ми спостерігаємо хитру гру, коли сповідники однієї ультраліберальної політики штучно поділилися на два табори, щоб, незалежно від зміни влади, зберігати цю згубну політику.

Звісно, не все так просто схематично у відносинах між Порошенком та Зеленським. Але в глобальному плані - різницю знайти важко.

Хоча, як пояснив мені нещодавно один екзальтований прихильник Порошенка, що останній він лише декларував Мінськ, ринок землі, розпродаж держвласності, але не збирався цього робити. А Зеленський - це все робить. А як головну різницю співрозмовник навів тезу, що Порошенко був справжнім патріотом-державником, на відміну від Зеленського.

Хоча, слідуючи його логіці, і цей награний патріотизм був теж лише вербальним, якого ніхто не збирався виконувати.

Загалом, на виході маємо унікальну ситуацію.

Президенту космополітичному ультралібералу нібито опанує сила екс-президента позірно патріотичного ультраліберала, а їм награно опанує російська антидержавна агентура у вигляду ОПЗЖ.

Відтак, національний фактор - фактор збереження суверенності (на противагу впроваджуваному неоколоніалізму), зміцненню державності (як домівки нації), захисту нації та її традиційних цінностей, збереження землі як простору для існування - витіснений за рамки парламенту і потребує консолідації на позапарламентському рівні.

Бо проект, який декларував Порошенко, який намагається форсувати Зеленський, навіть у випадку успіху - буде антиукраїнським неоколоніальним проектом, як і проект, який пропонує Медведчук.

А нам потрібна Україна українська, геополітичний лідер на межі Європи і Азії, а не космополітична неоколонія.

І цей проект можуть реалізувати лише націоналісти.

І реалізувати його можна лише шляхом завершення Національної Революції.

Тому все тільки починається...

Yuriy Syrotyuk, facebook.com

Фото espreso.tv



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.