​Про «добрі справи» влади


Сьогодні зверну увагу на заяву заступника офісу президента Ростислава Шурми про скасування готівки в Україні, про підняття цін на електроенергію, про рішення підняти ціну на воду та вступ України у НАТО.

Про скасування готівки

Ростислав Шурма заявив, що скасування готівки допоможе боротись з тіньовою економікою і з корупцією. Правда, після широкого розголосу і обурення, він уточнив, що це буде не скоро і це питання потрібно вивчити.

Уявіть собі бабусь, які продають свою огородину біля їхніх хат вздовж доріг, чи у містах біля зупинок міського транспорту з платіжними терміналамами. Уявили?

От чесно, ніби не дурна людина той Шурма, а ініціатива не просто дурнувата, це вже маячня якась.

Хіба саме про це потрібно говорити під час війни, яку веде на виживання Україна?

Саме такі мають бути ініціативи? До речі, як і плани керівника Державного агентства з відновлення України, Мустафи Наєма, почати будівництво платних доріг з інвестиціями у 6,5 млрд.дол. Будівництво доріг чинної влади не просто вже її фішка, це вже «фетиш».

Вони там у владі вже «завершили» війну?

Про підняття цін на електроенергію

З 1 липня ціни для бізнесу зростають у два рази. Не потрібно бути великим знавцем економіки, щоб зрозуміти, що ціни підвищяться на всі товарах та послуги.

З 1 липня піднімаються і ціни на пальне. І це також вплине на підвищення цін на все.

Ну а підняття цін на воду, яке президент Володимир Зеленський чомусь назвав ганебним, не згадавши про електроенергію та пальне, довершило «турботу» чинної влади про народ, адже владна партія так і називається - Слуга народу. Тільки служать вони чомусь проти народу.

Про вступ у НАТО

11-12 липня у Вільнюсі відбудеться саміт НАТО. Протягом минулого тижня говорили і заявляли про необхідність дати Україні чіткий сигнал для вступу у НАТО, бо тільки тоді Володимир Зеленський поїде на саміт НАТО. Якщо не помиляюсь, Зеленський не відвідав жодного саміту НАТО, більш того, нагадаю, що до широкомасштабного рашистського вторгнення 24 лютого 2022 року, чинна влада навіть публічно заявляла про сумнівність вступу у НАТО і навіть у березні 2022 року на перемовинах з рашистами у Туреччині подала пропозиції про гарантії росії Україні в обмін на не вступ України у НАТО.

А тепер виявляється, що чинна влада ставить ультиматуми для вступу у НАТО, хоча сама нічого не робить, щоб відповідати загальним засадам, як про це сказав президент США Джо Байден 17 червня, коли говорив про корупцію в Україні та проблеми безпеки у системі влади (присутність агентів фсб).

І як реагує чинна влада? А як їй заманеться і як вважає за потрібне для своїх інтересів, не інтересів України, а своїх. І яскравим прикладом, який продемонстрував, як влада дбає саме про свої інтереси, був ніби «конкурс» на посаду керівника АРМА (Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів). Кабмін, за «результатами» ніби конкурсу, 30 червня призначив керівником Олену Думу. Вже всім зрозуміло, що ці конкурси слугують слугам «відмазкою» для призначення на посади «потрібних» людей.

Одразу після призначення Олени Думи у Transparency International Ukraine заявили про політичну заангажованість, репутаційні ризики для України і що можна «ставити хрест на АРМА».

Також посли G7 висловили застереження щодо процедури, за якою Дума «виграла» конкурс. І одразу ж один з членів «конкурсної» комісії відкликав свій підпис за Олену Думу. За Думу проголосувало 6 з 8 членів комісії.

От що собі думає і за кого має наших партнерів з НАТО чинна влада?

Влада вважає, що все «пройде» і всі нічого не розуміють?

І як виглядає заклик українського міністра закордонних справ Дмитра Кулеби до влади Німеччини, щоб вона не повторювала помилок Ангели Меркель і не перешкоджала вступу України у НАТО?

Таке враження, що чинна влада веде себе так, ніби всі їй щось винні, а вона «виробляє», що їй заманеться, і має в одному місці всі побажання і застереження наших партнерів.

Віталій Бала, facebook.com

Фото interfax.com.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

В отличие от предыдущих ночей, эта ночь выдалась неспокойной - противник опять атаковал нашу страну беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.