​Третій Майдан Зеленського, або Як росія боїться втратити вплив в Україні


Тут, як сніг на голову, звалилась заява Зеленського, котру він зробив через Bloomberg, що росія готує спробу повалення влади в Україні, і через третій майдан.

Така заява Зеленського викликала шквал критики у соціальних мережах, масу мемів та коментарів від політологів, блогерів, та призвела до обговорень серед громадян, позаяк сталось те, на що Зеленський не розраховував - з його слів, суспільство зробило декілька страшних відкриттів.

Перше: якщо для українського суспільства Майдан - це, в першу чергу, боротьба за свободу, європейське майбутнє та зміни, то для Зеленського та його оточення Майдан - це переворот, як і для путіна і росії. Друге: стало зрозумілим, що, граючи на випередження, Зеленський, як і його попередник Порошенко, вважає всіх, хто незадоволений його царюванням - ворогами, а тому позначає їх агентами росії.

Треба зауважити, що ці дві комуністично-клептократичні політичні повії нічого нового не вигадали: їхнє минуле, що базується на засвоєнні правил діяльності росії з її енкаведешними правилами, не могло спонукати їх до нових якихось креативних ідей. Тож правило, що усі, хто незгоден з владою, той - ворог, вони перейняли з НКВС-КДБ-ФСБ - буквально. Тільки у росії всі, хто критикує владу, працюють на захід, а у Порошенко-Зеленського - на росію.

Звісно, практика - не нова. Однак виникає питання: а з якого дива Зеленський заговорив про Майдан, коли він, як проросійський перевертень, що обслуговував януковича, є антимайданівцем, для якого Майдан якраз - переворот, але аж ніяк не відстоювання прав громадян на права і свободи?

Відповідь очевидна. Зважаючи на те, що для нього Майдан - то переворот, як і для росії, тож будь-який протест і незгода громадян України проти неподобства і свавілля влади для Зеленського вже і є натяк на переворот.

Однак, а при чому тут Майдан? Майдан - це протест населення на захист своїх прав і ЗАВЖДИ ПРОТИ рОСІЇЇ ТА ЇЇ ПРАВИЛ. Обидва майдани були антиросійськими. Тож, коли Зеленський говорить про Майдан ТРИ, він визнає, що настільки розвів свавілля, корупцію та вакханалію, і так обзавівся російською агентурою, що народ буде виходити на захист своїх прав і вимагати геть від росії? Тоді при чому тут росія, адже, якщо Майдани то завжди «геть від росії», то що тоді готує росія? Чи для Зеленського Майдан - це відібрання влади, яку він вже пожиттєво вважає своєю, хоч обіцяв, що йде на один термін? І Майдан у нього особисто аж ніяк не асоціюється зі свободою і проти росії, а всього-на-всього з бунтом проти влади, яку хочуть відібрати.

Тим не менш, дивно чути про Майдан ТРИ від Зеленського, коли до того ще при Порошенку робили спробу зробити Майдан 3, а сам Зеленський ще у 2021 році звинувачував Ахметова у тому, що той вклав гроші у переворот, аби знести владу Зеленського.

Останнє - цікаво, бо, по факту, до Ахметова у Зеленського питань не виникало. Ця людина, яка начебто профінансувала переворот, не лише не отримала ніяких звинувачень (окрім піарних заяв Зеленського), а, навпаки, значно збагатилась при Зеленському, піднявши тарифи та провівши обкрадання західних партнерів, котрі, вважаючи, що росія розбила енергоструктуру, доставляли до України як гроші, так і обладнання. А Ахметов, роблячи вигляд, що структура постраждала - все освоював. Саме це дозволило йому і яхту спустити на воду, і, як нещодавно повідомили ЗМІ, придбати ще одні апартаменти в Англії. Отже, переворот від Ахметова, як і замахи на Зеленського, Шефіра, про які трубили свого часу - закрито. Але наразі Зеленський заговорив про Майдан ТРИ, як переворот. Загалом, цим повідомленням на випередження він бажає перекрити усі протести, які можуть виникнути в країні, звинувативши людей у роботі на росію. Але, коли в твоєму офісі працюють практично всі, хто працював на росію раніше, коли в партії, що ти привів до влади, більшість колаборантів і агентів кремля, дивно називати агентами тих, хто говорить: не кради, та геть від росії.

Проте, є підстави вважати, що за такими заявами стоять інтереси росії і Єрмака. Все ж, якого б патріота з себе не вдавав Зеленський, але коли твій офіс, що узурпував владу в країні, складається з проросійські налаштованих індивідів, коли більшість з них працювало на ФСБ і раніше не крилось, а у багатьох - прямі зв'язки з росією, то є підстави боятись Майдану, як протесту за волю, бо цього разу може так статись, що проросійська агентура, або наближені до росії політики, і не отримають владу. Тоді як бути? росія ж не може втратити контроль і не керувати внутрішнім ворогом, якого, при справжньому Майдані та під час військового часу можуть просто знищити, як і повинно відбуватись під час війни.

Ну і не безпідставним є третій варіант, коли Єрмак, який повністю узурпував в країні владу і (цементуючи конституційний переворот) відчув, що під ним захиталось крісло, пішов через Зеленського у наступ на суспільство, аби народ не піднімав питання законності керування від секретутки президента, та не говорив про конституційний переворот, в якому Зеленському (як ляльці) відведено лише знімати відосики, а всі інші питання влади знаходяться в руках Єрмака.

Звісно, що і росія не зацікавлена, аби від влади було відсторонено колишнього помічника проросійської партії регіонів (поплічника кримінального авторитета Савлохова - Тадеєва) - пана Єрмака. Саме тому справжній Майдан її не влаштовує. Бо він не призведе до громадянської війни, але може викрити агентуру, прибравши її від влади, допоможе оприлюднити документи по Оману і, зірвавши всі плани, змусити повернути гроші з офшорів. І, шалено озброївшись, дати росії відсіч.

Тож росія і Майдан - речі несумісні. А щодо перевороту, так Єрмак його вже провів. І саме в інтересах росії. І тому говорити про Майдан, який влаштовує росія, це те саме, що розказувати про лева вегетаріанця. А от щоб росія справді хотіла, так це переворот, де такі як Єрмак та Подоляк не криються і не вдають з себе патріотів, а відверто стоять за росію.

Ліна ТИХА, Конфлікти і закони

Фотоколаж Конфлікти і закони



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг этой ночью атаковал нашу страну беспилотниками типа «шахед». Пуски БпЛА производились с мыса Чауда (Крым) и Приморско-Ахтарска (рф)

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.