​Хтось дістане ломачину, щоб спинити Єрмачину?


Зі звільненням з посади голови офісу президента Богдана, Єрмак, отримавши портфель з компроматами, відчув себе очільником країни. І хоча Конституція України і не передбачає такої законодавчої чи урядової установи, як Офіс президента, для України, країни можливостей для гопників, крадіїв, мародерів та покидьків, це значення немає, що доведено всіма силовими структурами України.

От що цікаво: за законодавством Україна - парламентсько-президентська республіка. У ній, згідно, цієї ж Конституції, є декілька гілок влади: законодавча (Верховна Рада), виконавча (Кабмін, правоохоронні органи) та судова. І, за тією ж Конституцією, всі три гілки влади є незалежними і, що потішно, при необхідності, з можливістю контролю одна одної.

Однак з приходом Єрмака, як сина полковника КДБ, до офісу президента, враз стало зрозумілим, що про три гілки влади - брехали, бо незалежність між тими гілками полягає лише у методах обілечування населення, виводі коштів з України та купівлі нерухомості на Заході. Як монетизувати посади і скирдувати кошти, давши відкат кому треба, тут реально у гілок влади незалежність: від совісті, верховенства права, закону і Конституції. А от щодо дотримання Конституції та усвідомлення того, що закони та інші нормативно-правові акти приймаються на основі Конституції України і повинні відповідати їй, а норми Конституції України є нормами прямої дії, то в цьому питанні - незалежності не спостерігається, бо кругова порука з бажанням ставити інтереси власної кишені вище інтересів держави та Верховенства права - перемогла всі можливі знання законодавства і Конституції, оскільки власних гальм у них не існує, а механізму, що обмежує їхню можливість цинізму і мародерства - теж немає.

От як було при більшовиках, яких нині мавпують їхні нащадки? Прокрався? ОБХСС, або відділ з КДБ, відвідав героя і... або нари, або у вікно. Однак, щоб усілякі негаразди більше не заважали втілювати диктатуру кримінально-комуністично-кедебешного клану, ще при януковичі позбавились від органів і структур, які могли б попитати: скільки-скільки ти вирішив вкрасти? Чи: хто-хто призначив тебе керувати?

Щоправда, не можна заперечувати той факт, що те ж СБУ, як представник виконавчої влади, та не має можливості припинити узурпацію влади особою, котра, як син полковника КДБ, без прав, повноважень і, головне, обраності від народу, враз очолив країну і почав вже від імені сина полковника КДБ провадити політику України. Як в середині країни, так і за її межами.

І настільки син полковника КДБ вжився в роль президента, що почав дратувати не лише українців, котрі постійно вимагають дотримання Конституції та воліють прибрати від влади 5 менеджерів проросійської партії регіонів, що оселились на Банковій, але вже і західних партнерів.

Та чи цікавить сина полковника КДБ думка якихось українців та й когось на заході? Людина так увійшла в роль президента, так почала розставляти на посади свої креатури (або тих, хто на гачку і буде ручним), що вже і призначення Баканова (який так і не відповів перед законом за здачу окупантові лівобережних територій) на їх фоні затьмарилось. І вже у 2024 році, коли вся група п'яти проросійсько налаштованих менеджерів з партії регіонів увійшла у смак освоєння усіх коштів, паралельно розвалюючи економіку країни та заохочуючи заградзагони, які офіційно названі ТЦК, аби повністю зривати мобілізацію, а, паралельно, шукаючи механізму підписання з росією умов миру на умовах саме росії, західний світ почав показувати зуби. Поки що через ЗМІ, але вже дуже нав’язливо, доносячи до Зеленського, що креатура Єрмака на посту президента, поки сам президент самоусунувся, Заходу не подобається.

І почались з'являтись матеріали в західних ЗМІ щодо узурпації влади Єрмаком, а в українських ЗМІ вигулькнули посилання на ці західні джерела та виринули заголовки на кшталт: «Україною керує не Зеленський, а інша особа».

Однак виникає питання: а що, Захід цього не розумів ще з моменту появи Єрмака на посаді голови офісу президента? Вже тоді більшість адекватних українських ЗМІ писали про сина полковника КДБ, як людину, що вирішила, що ухопила бога за бороду, а Зеленського за причинне місце. Але українські ЗМІ на Заході - не чули, а любитель білоруського КДБ і обслуга Юри Єнакієвського, Міша Подоляк почав через усі підзвітні йому телеграм-канали доводити світові, що всі, хто виступає в Україні проти порушення Конституції, узурпації влади, маніпуляцій, крадійства та влізання сина полковника КДБ у ставку Головнокомандувача, однозначно, агенти кремля.

Проте західні ЗМІ, випустивши двійку легеньких статей, перейшли до важкої артилерії. І якщо в середині травня The Washington Post спочатку просто натякнуло, що Єрмак, ймовірно, став найвпливовішим керівником адміністрації президента в історії України, то вже майже за місяць The Times повідомляє, що українські чиновники та інші зацікавлені, звинувачують «главу офісу президента у накопиченні особистої влади та узурпації демократичних процесів», а багато хто констатував, що саме Єрмак є фактичним главою держави.

І, дійсно, якщо особина без повноважень, враз, замість президента, йде на зустріч з послами G7, а потім зустрічається з Папою Римським, то у будь-якої нормальної людини виникне питання: так хто керує країною, а, головне, на яких підставах? Бо указу Зеленського щодо передачі йому повноважень щодо виконання певних дій президента - ніхто не бачив.

А ще The Times не забула натякнути, що саме Єрмак керує всіма гілками влади. І однією з них через улюбленця януковича - Татарова. Загалом, зі статті у The Times вимальовується та картина, яку знали всі адекватні українці: в Україні відбувся конституційний переворот, у наслідок якого владу було захоплено представниками колишньої, забороненої проросійської партії регіонів, котрі свідомо працювали і працюють на росію. І дивно , що The Times не згадав цього нюансу, як і факту, що Єрмак і 5 менеджерів не мають права мати доступ до державної таємниці, але при цьому цей доступ отримали, а гілки влади, які за Конституцією можуть одна одну контролювати, але ігнорують таку можливість, просто споглядають за цим конституційним переворотом і навіть виконують накази тих, хто не має права їх видавати. А СБУ, яке повинно було вже давно відновити конституційність, чомусь дивиться в інший бік. Як і інші правоохоронні органи. То хто ж з силових структур законодавчої влади таки витягне ломачину, щоб спинити Єрмачину? Чи Конституція більше не діє в Україні зовсім?

Ліна ТИХА, Конфлікти і закони

Фотоколаж Конфлікти і закони



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Сегодня ночь опять была неспокойная, противник пытался совершить массированный «шахедно»-ракетный удар по территории Украины

детальніше

Опитування

Чи вважаєте Ви Зеленського легітимним президентом після завершення терміну перебування на посаді?

Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.