Ув’язнення Юлії Тимошенко руйнує демократичні підвалини суспільного життя

ur timoshenko

 
Представники правничої спільноти, юристи-практики та науковці вважають, що незаконне засудження Юлії Тимошенко та продовження утримання її у в'язниці руйнують демократичні засади суспільства та підривають імідж України на міжнародній арені, повідомляють «Конфлікти і закони» з посиланням tymoshenko.ua.


"Юлію Тимошенко засуджено за дії, які, за висновками вітчизняних і зарубіжних експертів, підпадають лише під політичну відповідальність, але аж ніяк не кримінальну. Справа Юлії Тимошенко є свідченням руйнування демократичних підвалин суспільного життя в Україні та підриває імідж нашої держави на міжнародній арені", - йдеться у зверненні правників до Віктора Януковича.

Юристи переконують, що правовий механізм звільнення Юрія Луценка та Георгія Філіпчука від відбуття покарання може бути застосований і до Юлії Тимошенко.

"У зв'язку з цим, звертаємося до вас, шановний Вікторе Федоровичу, з проханням прийняти рішення про звільнення Юлії Тимошенко від відбуття покарання на підставі п. 27 ч. 1 статті 106 Конституції України та ч. 1 статті 87 Кримінального кодексу України, а також здійснити її повну юридичну та політичну реабілітацію", – наголосили вони у своєму зверненні.

Документ підписали 16 юристів, у тому числі адвокати Микола Сірий, Олександр Плахотнюк, Ігор Фомін, правники Олександр Шевченко, Роман Зварич, Роман Романюк, а також юристи, які зараз є народними депутатами - Валерій Карпунцов, Віктор Чумак, Руслан Князевич, Олег Махніцький та Павло Петренко.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.