Екс-суддя КСУ Шишкін, якби став генпрокурором, відразу б заарештував Порошенко, Гройсмана і Яценюка

v shishkin

 
При такому політичному керівництві нашої держави жоден нормальний прокурор не зможе працювати, заявив в коментарі виданню «ГОРДОН» Віктор Шишкін, перший генеральний прокурор України, суддя Конституційного Суду 2005-2015 років.


Шишкін підкреслив, що не дивлячись на заяву лідера «Батьківщини» Юлії Тимошенко, яка назвала його прикладом того, яким повинен бути генеральний прокурор України, йому ця посада не світить, тому що на посту глави ГПУ він відкрив би провадження на президента України Петра Порошенка, прем'єр -міністра і екс-голову Верховної Ради Володимира Гройсмана і колишнього прем'єра Арсенія Яценюка.

«Я їх першими заарештую. Перший, кого б я заарештовував, це Порошенко і компанію. Потім Гройсмана і компанію, потім Яценюка і компанію... У Яценюка замах на зраду Батьківщини. У Порошенка... службова недбалість, як мінімум, невиконання обов'язків. Гройсману, думаю, теж саме, маніпуляції, фальсифікація документів у Верховній Раді», - пояснив він.

Шишкін додав, що кримінальну статтю можна знайти для будь-якого політика, в тому числі і на Тимошенко, «якщо пошукати».

«Потрібно серйозно реформувати всю прокуратуру. Якби мене хтось висував, то я б поставив ультиматум Верховній Раді і президенту, яким чином вони зобов'язані не втручатися в мою діяльність... Не робити те, не робити те, не робити те. І як це можна зробити... Тобто, я б їх не просив, я б ультиматум ставив, що тільки за таких умов я погоджуся», - заявив він.

Екс-суддя Конституційного суду зазначив, що погодився б бути генпрокурором, якби прийняли закон про прокуратуру, написаний ним власноручно.

«Я напишу, якщо треба. Я ж його написав в 1991 році, мені це не важко... Там було більше самостійності і більше повноважень. На сьогодні спеціально обрізають повноваження у прокуратури як слідства, навіть я, противник загального нагляду з самого початку, з 90-х років, вважаю, що саме сьогодні його треба частково повернути, тому що держава пішла в розбалансування. Тому його треба повернути, щоб спостерігати і за тією ж митницею, і за тими ж прикордонниками, податковою, за фіскальними всякими службами», - підсумував він.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.