До позову проти президента Януковича приєдналися майже 310 тисяч українців

impichment

 

У понеділок, 20 серпня, Об’єднана опозиція «Батьківщина» подала до Вищого адміністративного суду України позов проти президента Януковича. Позов зареєстровано в канцелярії суду. У рамках акції «Україна проти Януковича» до позову приєдналися 309 711 громадян.


Про це на спільній прес-конференції повідомили голова Ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк та керівник Центрального виборчого штабу Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Олександр Турчинов, повідомляє byut.com.ua.

Арсеній Яценюк нагадав, що минулого року опозиція внесла до парламенту проект закону про порядок імпічменту президента України, і на сьогодні почав реалізовуватися перший етап усунення президента Януковича від влади.

Він наголосив, що акція «Україна проти Януковича» - це не просто збір підписів. «Це люди, які залишили своє прізвище, ім’я, по-батькові, свою адресу. Це люди, які не бояться Януковича і які стали на бік Об’єднаної опозиції в питанні усунення президента Януковича», - підкреслив голова Ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина».

«Україні потрібна незалежність від режиму Януковича», - підкреслив він.

Арсеній Яценюк повідомив, що першою заяву про приєднання до даного позову підписала Юлія Тимошенко.

Арсеній Яценюк наголосив, що порядок імпічменту президента передбачений статтею 111 Конституції України: «Цей позов – це перелік злочинів проти української держави, які вчинив чинний президент Янукович. Янукович порушив українську Конституцію і не виконав жодної функції як гаранта Конституції».

«Янукович незаконно підписав пенсійну реформу і підвищив пенсійний вік громадянам України всупереч Конституції, незаконно підписав Податковий кодекс та закон України про мови, незаконно призначив прем’єр-міністра і весь склад Кабінету міністрів. Янукович тиснув на суддів Конституційного суду, і в нас є прямі свідчення одного з суддів КС, що на нього тиснули в той момент, коли КС приймав рішення про повернення до старої Конституції. Зараз ця особа не є членом Конституційного суду України», - наголосив Арсеній Яценюк.

Також, підкреслив голова Ради Об’єднаної опозиції, особисто під проводом Януковича формувалась так звана парламентська більшість всупереч вимогам української Конституції, Янукович незаконно призначив десятки керівників вищих державних посадових органів.

«Ми усвідомлюємо, що суд сьогодні також контролюється Януковичем, і саме Янукович незаконно призначав сотні суддів до всіх судових інстанцій України. Але наш похід проти Януковича не обмежується тільки українськими судами. І в тому випадку, якщо українські суди будуть зволікати з розглядом цього питання, ми звернемось до Європейського суду з прав людини», - наголосив він.

Він наголосив, що даний позов ляже в основу діяльності Тимчасової спеціальної комісії з питання імпічменту президента Януковича, яка буде створена в новому парламенті новою демократичною більшістю.

«Ми готові до складної боротьби в українських судах, ми готові до боротьби на вулицях. До боротьби за справжню українську незалежність, за незалежність громадян України від такої влади, яку сьогодні ми отримали. І ми цю владу зупинимо», - наголосив Арсеній Яценюк.

Керівник Центрального виборчого штабу Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Олександр Турчинов підкреслив, що в багатьох регіонах влада намагалася блокувати проведення акції «Україна проти Януковича».

«Найбільш жорстко влада працювала в Харкові, де крім атаки міліції, атаки криміналітету, суди та місцева влада приймали рішення щодо заборони проведення цієї акції», - наголосив він.

Він підкреслив, що схожа ситуація склалася в Криму, Севастополі, на Рівненщині, Київщині, в Черкаській та Донецькій областях. Проте, наголосив Олександр Турчинов, незважаючи на всі ці провокації, було зібрано 309 711 підписів про приєднання до позову. «Це свідчення того, що люди не бояться, люди готові захищати свої права, готові дивитись в обличчя цим злочинцям і чітко, послідовно виступати за відставку президента Януковича, за зміну цієї кримінальної влади», - підкреслив він.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.