​Разом із пам’ятниками конфедератам у США заходилися знімати пам’ятник Леніну

Пам’ятники героям-конфедератам було швидко знято в американському місті Балтимор, штат Меріленд, повідомляє The New York Times. Зняття пам’ятників відбулось після трагедії, що сталась під час акції протесту білих націоналістів проти зняття статуї конфедерата генерала Лі в сусідньому штаті Вірджинія, яка скінчилась загибеллю одного з протестуючих антифашистів.


Конфедеративні Штати Америки – це республіка з 11 південних штатів, самопроголошена в 1861 році, яка відокремилась з метою зберегти рабство і перестала існувати в 1865 році в результаті громадянської війни США.

Усунення пам’ятника відбулось за розпорядженням мера міста на основі рішення міської ради.

У Балтиморі після опівночі поліція разом з командою будівельників зняли статуї з п’єдесталів і відвезли їх поза місто.

Для того, щоб відсвяткувати зняття пам’ятників, біля кожного з них зібрались невеликі протести. «Поліція вітала людей і заохочувала їх фотографувати і робити селфі», - повідомив редактор балтиморської міської газети Байнард Вудс.

В той же час, спостерігачі відзначають, що крім повалення пам’ятників героям конфедератів, потрібно звернути увагу на те, що в американському місті Сіетл все ще стоїть пам’ятник ще одному тирану – Леніну.

З самого початку його встановлення, цей пам’ятник сприймався неоднозначно. «Це повністю не відповідає нашій спільноті», - коментував митець Фредерік Едельблат в інтерв’ю SeattlePI. «Це не витвір мистецтва, а сором, символ загибелі мільйонів у Східній Європі через домінування комуністів».

Автор скульптури Пітер Бевіс не погоджувався, стверджуючи, що «мистецтво переживе політику», пише «Голос Америки».

Фото Reuters/Twitter



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.