​У Нідерландах скасували концерт американської рок-групи через загрозу теракту

Голландська поліція у четвер вночі заарештувала 22-річного іспанця кількома годинами після скасування рок-концерту американської групи «Аллах-Лас» (Allah-Las) через попередження про можливий теракт. Концерт мав відбутися у Роттердамі у середу увечері, повідомляє «Голос Америки».


Арешт здійснили в південній провінції Нідерландів Брабантпід час рейдів на підставі інформації з Іспанії.

В інтерв’ю британській газеті Guardian минулого року учасники групи розповідали, що часто отримували погрози від мусульман, які вважають образою використання слова Аллах (арабською мовою Бог) у їхній назві.

Інший затриманий у середу в Роттердамі іспанський громадянин був водієм автофургона з кількома газовими балонами.

Голландська поліція каже, що водій був п’яний, і не пов’язує його затримання з нападами минулого тижня у Барселоні та місті Камбрілс в Іспанії, де загинули 15 осіб.

Агенція Reuters цитує мера Роттердама Ахмеда Абуталеба, який закликав не поспішати з висновками про зв’язок між попередженням про можливий напад на концерт і затриманням автофургона.

13 листопада 2015 року концерт американської групи «Орли металу смерті» (Eagles of Death Metal) став ціллю одного з найкривавіших терористичних нападів у Парижі. Тоді у концертному залі Батаклан три нападники убили 89 людей і важко поранили ще принаймні 99.

Загалом в результаті низки координованих нападів у Парижі у п’ятницю 13 листопада загинули 130 людей і кілька сотень зазнали поранень.

У Франції через терористичну загрозу досі діє надзвичайний стан.

Кордон поліції у Роттердамі. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.