​Американський адвокат судиться з українською діаспорою Чикаго через допис у Facebook

Адвокат із селища Скокі біля Чикаго, штат Іллінойс, судиться з групою людей із української громади, які, за його словами, завдали шкоди його репутації в Інтернеті. Про це повідомляє CBS Chicago.


Адвокат із питань банкрутства Девід Фрейдін подав до суду на 19 осіб, які, за його словами, залишили нищівні коментарі щодо нього та його бізнесу в соціальних мережах.

Але деякі з підсудних стверджують, що дописи в соціальних мережах були залишені ними у відповідь на образливі зауваження, спрямовані на українців, які Фрейдін зробив онлайн, передає «Голос Америки».

У своєму нещодавньому дописі у Facebook адвокат говорить: «Чи Трамп поставив Україну в список країн, громадянам яких заборонений в’їзд до США?! Ми просто не можемо знайти прибиральницю!» («Did Trump put Ukraine on the travel ban list?! We just cannot find a cleaning lady!»).

Цей коментар викликав шквал негативної реакції в українців із місцевої громади в Скокі, і Фрейдін вважає, що їхні відповіді перейшли межу, згідно з позовом про наклеп, який він подав у окрузі Кук.

Одна з обвинувачених, яка ніколи не була клієнткою Фрейдіна, опублікувала на його бізнес-сторінці у Facebook такий відгук: «Цей адвокат відкритий щодо свого шовінізму. Це неетично, обмежено і непрофесійно». Через це вона зараз втягнута в юридичну боротьбу, яка коштує їй чимало грошей.

Адвокат деяких підсудних Далія Сапер заявила, що немає жодних правил, які б забороняли не клієнтам писати відгуки.

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью враг продолжил атаковать нашу страну беспилотниками. В результате воздушного боя были сбиты все выпущенные вражеские «шахеды»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.