​У понеділок дослідницький зонд NASA здійснить посадку на Марсі

Дослідницький космічний зонд InSight, запущений фахівцями Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA), здійснить посадку на Марсі в найближчий понеділок 26 листопада, повідомляє «Голос Америки».


Вчені ретельно вибирали місце посадки зонда. InSight повинен опинитися в момент посадки в районі великого вулканічного нагір'я Елізій. У цьому районі відзначається мінімальний ризик сильних поривів вітру, які можуть потенційно порушити подальшу роботу апарату.

У зонда буде шість хвилин на те, щоб увійти в атмосферу Марса і зробити посадку на «червону планету». Протягом цього часу швидкість апарату знизиться з 19,300 до 8 км/год. Для уповільнення зонда учені оснастили його парашутними і спусковими механізмами, а також амортизаторами.

Якщо посадка завершиться успішно, InSight стане восьмим за рахунком дослідним зондом, що дістався до марсіанської поверхні.

До моменту посадки зонд подолає відстань, яка дорівнює 484 млн км. Це не марсохід, InSight не зможе рухатися по поверхні планети. Тому вчені говорять про важливість точної посадки зонда саме в заздалегідь наміченому місці, так як апарат залишиться нерухомим.

Місія InSight, будівництво і запуск якого обійшлися в $ 850 млн, триватиме близько двох років. Зонд займеться збором інформації про температуру під поверхнею Марса і його сейсмічною активностю, а також допоможе вченим скласти підземну карту планети. Зонд обладнаний краном-штативом, тепловим датчиком, сейсмометром і здатний проникати на глибину до 5 метрів.

Посадка зонда повинна відбутися в понеділок близько 15:00 за часом Східного узбережжя США. Пряма трансляція наближення і посадки InSight на Марс буде вестися 26 листопада на офіційному сайті НАСА.

Симуляція посадки зонда InSight на Марсі. Фото NАSА



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.