У сквері імені Василя Стуса встановлено пам’ятний знак поетові (фоторепортаж)

«Конфлікти та закони» вже неодноразово писали про проблему зі сквером імені Василя Стуса, що по проспекту Перемоги, 119 (http://www.k-z.com.ua/104). Писали ми і про факти, що підтверджують незаконність забудови, яку хочуть організувати на місці, де стояв будинок великого поета. Ще два місяці тому ініціатори громадянського супротиву забудові стояли на тому, аби у сквері було встановлено меморіальний знак пам’яті Василя Стуса. Наразі їх бажання здійснилось, адже 21 травня 2009 року його таки встановили.

На цю урочисту подію було запрошено багато почесних гостей і навіть священнослужителів, які освятили місце, на якому встановлено пам’ятний знак. Перед пресою і запрошеними гостями виступили і представники громади, і дружина поета. Усі наголошували на тому, що хоча б одну гарну справу вдалося завершити, і встановлення пам’ятного знаку – тому підтвердження.

Та чи допоможе встановлення меморіального знаку збереженню понівеченого скверу, залишки якого тепер лише нагадують про колись зелений куточок?

Адвокат Роман Титикало не впевнений у тому, що забудовники, після встановлення меморіального знаку, вирішать відмовитись від ласої земельної ділянки. І тому є підтвердження: після першої спроби скандального зрізу дерев представники забудовників зробили другу спробу захоплення цієї ділянки і навіть встановлення огорожі. На щастя, їм не вдалося реалізувати і цю акцію, оскільки громада миттєво відреагувала на появу молодиків, які витягували незаконно спиляні дерева. Проте питання з цією земельною ділянкою так і лишилось не вирішеним. І це незважаючи на відкриті кримінальні справи і на звернення громадськості до Київради про відміну злощасного рішення по виділенню цієї земельної ділянки під забудову.

Але хочеться вірити, що встановлення пам’ятного знаку стане початком відновлення скверу імені Василя Стуса і що справедливість таки переможе, оскільки сором тому суспільству, яке не може зберегти пам'ять про великих мужів своєї Вітчизни.

Фоторепортаж про відкриття пам’ятного знаку Василю Стусу

Голова Києво-Святошинської організації «Зелений світ» В. Ткаченко оголошує про урочисте відкриття пам'ятного знаку Василю Стусу

Дружина Василя Стуса Валентина Попелюх покладає квіти
на меморіальний знак

Наступна стаття »


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.