Юрій Луценко заявив, що відстоюватиме свої права найвищою ціною — ціною життя

Лідер «Народної самооборони» Юрій Луценко буде опиратись примусовому годуванню, навіть якщо співробітникам СІЗО доведеться для виконання цієї процедури застосовувати силу. Про це говориться в заяві Юрія Луценка на ім'я генпрокурора Віктора Пшонки.
 
Фото зроблене з відео nso.org.ua
 
Заяву з СІЗО лідер «НС» передав через дружину Ірину, яка щойно повернулась з побачення.
 
За словами дружини єкс-міністра, стан здоров'я та загальне самопочуття Юрія Луценка погіршуються на очах: за останній день він втратив 3 кг ваги, в нього змінюється колір шкіри і уповільнюється реакція, про це повідомляє nso.org.ua.
 
Наводимо текст заяви повністю:
 
 
Генеральному прокурору
 
України Пшонці В.П.
 
Луценка Ю.В.
 
Заява
 
Доводжу до вашого відома, що в знак протесту проти незаконного, нічим необґрунтованого та політично вмотивованого рішення ГПУ та Апеляційного суду м. Києва про продовження мого арешту, я, Луценко Ю.В., з 23 квітня оголосив голодування.
 
Не дивлячись на це, підпорядкована Вам прес-служба ГПУ цинічно поширювала брехливу інформацію про те, що я продовжую отримувати продуктові передачі, їм ковбасу, горішки та інші продукти.
 
При медичному огляду 1 травня лікарі встановили у мене втрату 14 кг ваги, різкі коливання тиску, наявність високої ступені ацетону в крові. З огляду на це мені було оголошено про примусове харчування «сумішшю для голодуючих», яка мала зупинити ріст ацетону, що могло призвести до летального кінця.
 
Не дивлячись на це, підпорядкована Вам прес-служба ГПУ знову цинічно заявила про задовільний стан мого здоров'я та про те, що я вживаю поживну суміш, ковбасу та інші продукти.
 
Очевидно, ГПУ не досить того, що я добиваюсь законності та справедливості ціною свого здоров'я. Вам цього мало.
 
Я готовий відстоювати свої права і найвищою ціною життя. Свобода і законність варта цього.
 
Пане генеральний прокуроре, повідомляю Вас про відмову від примусового годування. Готовий до застосування сили.
 
Мої вимоги — незмінні:
 
- переглянути та скасувати незаконне, нічим не вмотивоване рішення слідчого про продовження мого тримання під вартою навіть навіть після завершення всіх слідчих дій мною та моїми адвокатами і захисником;
 
- надати дозвіл на медичну консультацію лікарем-ревматологом.
 
Ю.Луценко, 05.05.2011
 
133 день ув'язнення
 
14 день голодування
 
Фото заяви nso.org.ua
Фото заяви nso.org.ua


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.