Для кримінальної справи стосовно Юлії Тимошенко немає жодних юридичних підстав

Фото tymoshenko.ua

Захисник екс-прем‘єр-міністра Сергій Власенко заявляє, що немає жодних юридичних підстав для порушення кримінальної справи стосовно Юлії Тимошенко за звинуваченням у державній зраді.

"Юридичних підстав для цього немає жодних. Але ми бачили абсурд під час розгляду "газової справи" у Печерському суді, коли біле називається чорним, зелене - червоним, потім усе це вписують у вирок, і Апеляційний суд цей вирок залишає в силі", - сказав Сергій Власенко сьогодні журналістам у Харкові.

Захисник при цьому не виключає, що кримінальну справу на підставі матеріалів Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради, оприлюднених сьогодні у парламенті, все ж таки може бути порушено. "За вказівкою Януковича вони можуть написати, що Тимошенко вбила Христа. І вони знайдуть свідків, які розкажуть, що вони це бачили особисто, і Інна Германівна підпише звіт слідчої комісії. Якщо буде команда написати, що Тимошенко вбила президента Кеннеді, вони це зроблять і навіть розпишуть, як Юлія Володимирівна, будучи маленькою дівчинкою, переповзала кордон, щоб убити президента Кеннеді", - іронічно зазначив Сергій Власенко.

Захисник екс-прем‘єр-міністра також заявив, що влада всіляко уникає виконання припису Європейського суду з прав людини, який зобов’язав надавати лікування Юлії Тимошенко у спеціалізованому стаціонарі. "Вони говорять, що в рекомендаціях, які дали німецькі лікарі, є процедури, які неможливо робити в камері, тому вони хочуть саме ці процедури робити за межами колонії, а все решту робити в камері, або поруч з камерою, або ще десь. Але ніяк їм не хочеться лікувати Тимошенко в нормальний, логічний спосіб, як це було передбачено рекомендаціями німецьких лікарів і як цього вимагає рішення Європейського суду з прав людини",- сказав Сергій Власенко.

Захисник нагадав, що "відповідно до висновків німецьких лікарів лікування Юлії Тимошенко є комплексним та багатофункціональним. і може бути здійснено лише в умовах стаціонару спеціалізованої клініки поза межами пенітенціарної системи".


"Спочатку вони спростовували очевидні речі, зараз вони змушені частково визнавати ці речі. Ми дочекаємося, коли все-таки розум включиться, і вони визнають абсолютно очевидні речі. Говорити, що ми тут стягнемо обладнання з усієї Харківської області і тільки тому Качанівська колонія перетвориться на стаціонар спеціалізованої медичної клініки – це абсурдна конструкція, але саме таку конструкцію намагаються нав’язати лікарі пенітенціарної системи", - зазначив Сергій Власенко.

Він також повідомив, що сьогодні проводились "якісь незрозумілі процесуальні дії слідчими СБУ, а його за надуманими підставами півтори години намагалися не допустити до Юлії Тимошенко".



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.