КОД зробив заяву про спробу знищення режимом Януковича інституту Уповноваженого з прав людини

sbuЗа заявою лідера опозиції Юлії Тимошенко про побиття її покидьками у погонах під час вивезення з колонії до лікарні 20 квітня 2012 року, Уповноваженим з прав людини на підставі п.1 ч.3 ст. 17 Закону України «Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини» було відкрито провадження. За підсумками перевірки з виїздом на місце відповідними співробітниками офісу омбудсмена, ці факти отримали підтвердження та публічну оцінку Уповноваженого з прав людини 25 квітня 2012 року.


Виконання посадових обов’язків першим омбудсменом України Ніною Карпачовою викликало нервову реакцію подільників Януковича. Втрата будь-яких моральних орієнтирів приспішниками авторитарного режиму засвідчило «приведення» до присяги під акомпанемент вибухів у м. Дніпропетровську «обраного» провладною більшістю з другої спроби нового «омбудсмена». Людську трагедію Янукович і Ко цинічно використали для заміни неугодного режиму Уповноваженого з прав людини на слухняного посадовця Міністерства юстиції.

Початок роботи новопризначеного «уповноваженого» продемонстрував справжню мету дій влади. Протягом 4-6 травня 2012 року працівники Генеральної прокуратури розпочали тиск на співробітників Секретаріату Уповноваженого з прав людини включно з обшуками офісу Уповноваженого та допитами людей, що виконували свої посадові обов’язки, а не замовлення режиму. Обшуки, що були проведені в офісі омбудсмена за відсутності на робочому місці працівників та співробітників установи, схожі на бандитський злом із проникненням.

Ми оцінюємо дії посадових осіб Генеральної прокуратури України, як такі, що суперечать ст.20 Закону України «Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини», якою втручання у його діяльність органів державної влади заборонено, та вважаємо, що вони спрямовані на остаточне знищення інституту Уповноваженого з прав людини в Україні.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.