У БЮТ заявляють про позбавлення права Юлії Тимошенко на телефонні розмови

telefon timoshenko

 
Партія "Батьківщина" вчергове вимагає від режиму Януковича припинити порушувати права лідера опозиції Юлії Тимошенко.


Згідно п'ятої частини статті 110 Кримінально-виконавчого кодексу будь-яка людина, яка позбавлена волі, має право на телефонні розмови без обмежень їх кількості під контролем адміністрації.

Пенітенціарна служба повинна забезпечувати право будь-якої людини, яка знаходиться в неволі, на телефонні розмови незалежно від того, де особа знаходяться - в лікувальному закладі чи тимчасово за гратами.

Кожна людина, а не лише лідер опозиції Юлія Тимошенко, не може бути позбавлена права на телефонні розмови. 

Нагадуємо режиму, що Юлія Тимошенко, за визнанням міжнародних правозахисних організацій, є політичним в'язнем. Лідер опозиції незаконно засуджена режимом Януковича за сфабрикованою справою і вже 28 серпня справа про тотальне порушення її прав та політичне переслідування отримає належну оцінку в Європейському суді з прав людини.

Між тим, влада вперто продовжує порушувати права лідера опозиції.

За наказом Банкової, з 30-го грудня минулого року - з моменту незаконного переведення Юлії Тимошенко до Качанівської колонії - пенітенціарна служба позбавила лідера опозиції права на телефонні дзвінки та телефонні розмови.

Юлія Тимошенко - єдина в країні людина в неволі, яка за вказівкою режиму Януковича не має права говорити по телефону.

Вимагаємо від пенітенціарної служби припинити розповсюджувати брехню про те, що телефонні розмови нібито мають відбуватися у спеціально обладнаному приміщенні, бо в законодавстві немає такої вимоги.

Пенітенціарній службі радимо негайно забезпечити виконання прав лідера опозиції, перестати порушувати законодавство і прочитати 110-ту статтю Кримінально - виконавчого кодексу, у 5 частині якої йдеться, цитуємо:

«Стаття 110. Побачення засуджених до позбавлення волі з родичами, адвокатами та іншими особами. Телефонні розмови

… 5. Засудженим надається право на телефонні розмови без обмеження їх кількості під контролем адміністрації. Телефонні розмови оплачуються з особистих коштів засуджених».

Нагадуємо, що незаконні дії працівників пенітенціарної служби та всіх, хто позбавляв та позбавляє Юлію Тимошенко її прав, є злочином та перевищенням повноважень, і за це злочинці відповідатимуть перед законом.

Для владних брехунів, які кажуть, що біля палати Тимошенко немає телефонного зв'язку, повідомляємо, що на дев'ятому поверсі - напроти палати, де знаходиться лідер опозиції - є телефонний апарат, а на восьмому поверсі таксофон, повідомляє прес-служба БЮТ.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.