Рішення Конституційного Суду щодо виборів у Києві – маніпуляція Конституцією

ksu rishennya

 
Рішення Конституційного Суду щодо виборів у Києві ще раз довело: в Україні немає незалежного органу конституційної юрисдикції. Є лише група слухняних виконавців, готових на все, щоб забезпечити узурпацію влади в інтересах однієї політичної сили, яка намагається приватизувати державу Україна, - заявляють в партії «УДАР».


Конституційний Суд став ретранслятором волі влади. Такий суд не потрібен країні і громадянам. А судді, які ухвалюють рішення за вказівкою з кабінету Президента, рано чи відповідатимуть за це.

Рішення щодо виборів у Києві – це не тлумачення Основного закону, а маніпуляція Конституцією, яка веде до руйнування існуючих механізмів народовладдя. Адже скасовано не просто вибори у столиці. Цим рішенням фактично ставиться під сумнів роль українського народу як єдиного джерела влади в Україні. Руками Конституційного Суду партія влади позбавляє киян права на вибір, самоврядування.

Це при тому, що ще у 2009 році сам же Конституційний Суд визнав: «Строки проведення виборів є важливим інститутом гарантії реалізації виборчих прав громадян. Відміна виборів до органів місцевого самоврядування чи перенесення строків їх проведення з підстав, не передбачених законом, є порушенням цих прав громадян», - зазначають в «УДАРі».

Тобто, оскільки сплив термін повноважень і Київського міського голови, і Київської міськради, у столиці мають відбутися вибори і мера, і ради.

Починаючи з 3 червня, ми вважаємо нелегітимним проведення засідань нинішнім складом Київради, термін повноважень якої сплив.

«Ми розуміємо, що ця влада не рахується ні з законами, ні з позицією та вимогами громадян і працює проти власного народу. Тому всю систему влади в Україні треба змінювати докорінно і «УДАР» на цьому зосередиться», - йдеться в заяві партії.

Джерело: klichko.org



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.