Чернівецька облрада відмовилася надати слово на захист телеканалу ТВА

tva lubov

 
Чернівецька обласна Рада проголосувала проти того, щоб голова міжредакційного осередку Незалежної медіа-профспілки в Чернівцях Вадим Пелех виступив на сесії Ради під час обговорення питання «Про інформацію щодо ситуації, яка складалася довкола припинення мовлення телевізійного каналу ТВА». Це при тому, що на пропозицію голови обласної держадміністрації Михайла Папієва обласні депутати погодилися дозволити виступати всім охочим.


Всупереч попередньому погодженню - надавати слово усім, хто має інформацію з цього питання, голова облради Михайло Гайничеру виніс питання про виступ представника медіа-профспілки на голосування. Провладна більшість не дала можливості виступити місцевому профспілковому лідеру і довести до відома депутатів позицію НМПУ та звернення голови Незалежної медіа-профспілки України Юрія Луканова щодо ситуації з ТВА.

У своєму відкритому листі до депутатів облради, поширеному напередодні, Юрій Луканов застерігав депутатів від намірів звернутися до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з вимогою позбавити телеканал ТВА ліцензії на мовлення.

«Закликаю вас не ухвалювати таких рішень, - було сказано в листі керівника НМПУ, - Хочу наголосити, що такий крок - безпосередньо спрямований на позбавлення мешканців регіону телеканалу, який надає незалежну інформацію. Такі дії тим більш дивні у час, коли Україна готується підписати угоду з ЄС. Відомо, що в демократичних країнах питання свободи слова завжди привертають до себе особливу увагу, і тому я не сумніваюся: такі дії призведуть до міжнародного непорозуміння».

Влітку цього року телеканал ТВА припинив мовлення на кілька тижнів. Нібито через пошкоджену апаратуру внаслідок пожежі, яка сталася в ретрансляційному центрі. В той самий час державний телеканал, який ділить ТВА одну частоту, продовжив мовлення. Журналісти ТВА виступили з акціями протесту, провели в Києві прес-конференцію і мітинг під Національною радою з питань радіо і телебачення. Незалежна медіа-профспілка виступила із заявою, в які звинуватила чернівецьку владу у спробі закрити незалежний від неї телеканал. Після цього мовлення ТВА було відновлено.

Прес-служба Медіа-профспілки



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.