Суддю Кірєєва хочуть звільнити

zvilniti kireev

 
Фракція «Батьківщина» вимагає від голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів України відмовити Родіону Кірєєву в обранні на посаду судді Печерського районного суду міста Києва безстроково та звільнити Кірєєва з досі займаної посади, повідомляють «Конфлікти і закони» з посиланням на прес-службу «Батьківщини».


Відповідне депутатське звернення направив заступник голови партії «Батьківщина», народний депутат Павло Петренко у п’ятницю, 15 листопада.

У зверненні наголошується, що винісши постанову про зміну Юлії Тимошенко запобіжного заходу з підписки про невиїзд на взяття під варту та відповідний вирок суду, суддя Печерського районного суду м. Києва Родіон Кірєєв «вчинив дії, що порочать звання судді, і свідчать про його упередженість та необ'єктивність, чим порушив присягу судді». Відповідних висновків дійшов Європейський суд з прав людини.

«Із огляду на це, суддя Кірєєв не лише не повинен бути обраним на безстроковий строк, а й не має права надалі обіймати посаду судді», - наголосив депутат.

Нагадаємо, 5 серпня 2011 року суддя Печерського районного суду м. Києва Родіон Кірєєв під час розгляду справи проти Юлії Тимошенко виніс постанову про зміну запобіжного заходу з підписки про невиїзд на взяття під варту.

При винесенні даної постанови суддя Кірєєв проявив неналежне ставлення до своїх службових обов’язків, порушив принципи об'єктивності, безсторонності, неупередженості правосуддя та виніс незаконне рішення, яке призвело до порушення Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Ці висновки у повній мірі підтвердив Європейський суд з прав людини. Зокрема, ЄСПЛ у своєму рішенні від 30 квітня 2013 року зазначив, що підстави, наведені судом першої інстанції для обґрунтування взяття заявниці під варту, не відповідали вимогам пункту 1 статті 5 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Також Європейський суд з прав людини зазначив, що в постанові Печерського районного суду м. Києва від 5 серпня 2011 року відсутні факти про порушення Юлією Тимошенко підписки про невиїзд, а також факти про відсутність її на судових засіданнях.

Проаналізувавши всі матеріали справи, ЄСПЛ дійшов висновку про те, що тримання Юлії Тимошенко під вартою протягом всього періоду застосування цієї міри запобіжного заходу, було свавільним і незаконним.

З огляду на це, Павло Петренко звернувся до голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів України з вимогою відмовити Родіону Кірєєву в обранні на посаду судді Печерського районного суду міста Києва безстроково та звільнити Кірєєва з досі займаної посади.



Коментарі

  +8 #1 Ні 15 нояб. 2013 г., 18:19:57
Ні в якому разі не можна звільняти такого кваліфікованого суддю. Хто ж тоді буде судити овоча і сімю?
  -2 #2 Василий 15 нояб. 2013 г., 18:33:46
Порядка в этой стране не будет до тех пор, пока у её руля не станет действительно стоящий этого толковый и умный политик. Вся эта шушера: Янукович, Яценюк, Тягнибок и Клычко-это бездари и мыльные пузыри, не умеющие мыслить и действовать самостоятельно. Пока по настоящему в Украине имеется лишь два настоящих толковых парня: Юрий Кармазин и Петро Порошенко! Им не нужны ни советчики ни куловоды как к к примеру тем же вышеупомянутым "вождям"
И Кармазин и Порошенко независимы ни от каких кланов. Оба самодостаточны, чего уж никак не скажешь о других претендентах на пост Президента.
Судя по огромном количестве поправок до законов, которые предлагал Кармазин-НИКТО законов лучше его не знает Вывод: Он в состоянии упонтребить даже действующие зпаконы чтобы покончить с беспределом в стране.
  +1 #3 viktor 16 нояб. 2013 г., 06:25:31
Погавкали и в кусты,. и так во всем ,ни одного дела до конца не довели ,а рыги прохавали это и делают свое дело . Собака воет а луна светит.

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.