Слідчий відмовився розслідувати злочин «Антимайдану» у Маріїнському парку

mar park

 
Як ми повідомляли раніше, Державна екологічна інспекція нарахувала збитки, нанесені Маріїнському парку у Києві перебуванням на його території табору «Антимайдан». Засмічення його території, пошкодження дерев, дернині коріння дерев внаслідок розпалювання багать та встановлення бочок для обігріву людей, Держекоінспекція у м. Києві оцінила в суму збитків - 6 201 200 грн. Про це перший заступник голви Держекоінспекції І.Кошелев повідомив у листі від 19.03.2014 №2/3-3/38/4/ДЕІ, 42/4/ДЕІ, повідомляє прес-служба Науіонального екологічного центру України, передають «Конфлікти і закони».


Справа передана до органів МВС для порушення кримінального провадження. Проте МВС знайшло «відмазку», щоб не притягати до відповідальності керівників «Анитмайдану». У своєму листі №54/вх773пр від 16.05.2004 р. слідчий Печерського РУ ГУМВС у м. Києві А.В. Манько повідомив таке: «зважаючи на те, що встановити осіб, причетних до скоєння даного злочину не вдалося… кримінальне провадження закрито у зв’язку із відсутністю у діянні – складу кримінального провадження».

- Справа дуже скандальна і дуже актуальна як у громадській, так і у політичні площині. Ми вважаємо, що ця справа є однією з найбільш принципових для киян, для екологів і для очільника МВС Авакова, – коментує ситуацію заступник голови НЕЦУ Олексій Василюк. – Відмова притягати до відповідальності керівників «Антимайдану» - надто симптоматичний крок як для Печерського РУГУ МВС, оскільки саме працівники цього райвідділку охороняли та «кришували» «Антимайдан» в трагічні дні протистояння в центрі Києва.

Екологи переконані у тому,що знайти бодай когось з 20 000 осіб, що були в складі «Антимайдану» - не проблема для слідчого. Інформація про те, що комендантом табору «Антимайдан» був громадянин Олександр Зінченко, поширена в ЗМІ (http://ukr2.pravda.com.ua/news/2014/01/17/7009866/?attempt=1), який вільно фігурував на телебаченні і є публічною особою https://www.youtube.com/watch?v=gF0j-ZrKbRk. Відтак, діяльність самого слідчого, який не може виявити осіб, причетних до «Антимайдану», потребує принципового службового розслідування. Із відповідним порханням вони звернулись до керівництва МВС.

Довідка:

Маріїнський парк є парком-пам’яткою садово-паркового мистецтва, що є об’єктом природно-заповідного фонду загальнодержавного значення. Згідно зі ст.38 Закону України «Про природно-заповідний фонд України», на території парків-пам'яток садово-паркового мистецтва забороняється будь-яка діяльність, що не пов'язана з виконанням покладених на них завдань і загрожує їх збереженню. Відповідно до ст. 252 Кримінального кодексу України, умисне знищення або пошкодження територій, взятих під охорону держави, та об'єктів природно-заповідного фонду - карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років.

Фото bigmir.net



Коментарі

  +0 #1 a 26 мая 2014 г., 13:03:19
шакалы

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.