Ігор Луценко звернувся до керівників прокуратури та поліції з приводу трагічного переслідування BMW

vbitiy pasagir

 
«Я звертаюся до керівництва ГПУ та Національної поліції.


Іде вже четверта доба після надзвичайно сумного випадку із загибеллю пасажира автомобіля під час поліцейської погоні. Масштабний резонанс події усім очевидний. Прикро, але звучать жорсткі та емоційні звинувачення поліції у непрофесійних діях, порушенні власних інструкцій щодо переслідування порушників і т. п.

Спростувати ці звинувачення треба НЕГАЙНО!

Тисячі рядових поліцейських, котрі несуть щоденно службу, заслуговують на те, щоб честь їх мундира захистили.

На сьогодні, на жаль, попри зацікавленість суспільства, офіційна влада у звичній своїй манері не оприлюднила жодних доказів того, що поліція діяла правомірно. Ця бездіяльність найвищих посадовців є неприпустимою, ця таємничість - шкідливою. Громадяни самі змушені збирати відео-свідчення, фото-документацію печальної події, щоб забезпечити своє фундаментальне право знати істину.

Через мовчанку тих, хто мав би говорити, страждає репутація новоствореного органу – національної поліції, репутація його флагманського відділення – патрульної поліції Києва. Зайве нагадувати, але поява нової поліції – чи не єдина спроба реформи, яку на сьогодні називають громадяни у відповідь на питання соціологів.

Закликаю керівників прокуратури та поліції продемонструвати відкритість та турботу про рядових поліцейських і оприлюднити наступні матеріали:

- Посадові інструкції патрульного поліцейського, чинні на час пригоди, котрі регламентують подальші дії правоохоронців під час незупинки транспортного засобу на його вимогу. Ми маємо знати, що при спробі зупинки машини, і у подальшому, поліцейські ні на йоту не відступали від закону і посадових інструкцій, що саме переслідування автомобіля із паралельним застосуванням зброї було передбачене інструкцією у тому випадку.

- експертизи балістики –звідки, з якого боку стріляли по машині? Від яких саме пострілів (пострілу) загинув пасажир? Ми маємо знати, що застосування зброї було правомірним і професійним.

- Повні дані відеореєстраторів учасників гонитви та затримання.

- Повні дані радіопереговорів.

- Дані медичної експертизи. Ми мусимо бути впевненими, що поліцейські зробили все, щоб надати допомогу пораненому пасажиру і порятувати його життя.

Зараз – якраз той історичний період, коли закінчився суспільний аванс довіри новій поліції, і подальший авторитет треба заробляти реальними діями, зокрема – діями у руслі максимальної прозорості, законності та підзвітності дій влади громаді», - пише Ігор Луценко.

PS. Звісно, ці мої прохання я адресував у своїх численних депутатських зверненнях до відповідних посадовців.

Ігор Луценко, facebook.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.