​ГПУ направила до суду обвинувачення у справі «Автомайдану»

Департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України 23.12.2016 скеровано до Шевченківського районного суду м. Києва обвинувальний акт за обвинуваченням сімнадцяти колишніх інспекторів ДАІ, яким інкримінується складання завідомо неправдивих документів - рапортів відносно учасників мирної акції протесту руху «Автомайдан» за участь у акції, що мала місце 29.12.2013 про начебто вчинення ними адміністративних правопорушень, за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.366, ст.340 КК України, а також відносно двох осіб начальницького складу, а саме: колишніх заступника командира полку ДПС ДАІ ГУ МВС України в м. Києві та заступника начальника управління ДАІ ГУ МВС України у м. Києві, яким інкримінується організація зазначених кримінальних правопорушень в інтересах вищого керівництва країни саме з метою перешкодити проведенню учасниками цього руху мітингів, зборів та ходи, за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.27, ч.1 ст. 366, ст. 340 КК України.


Крім того, за цими фактами повідомлено про підозру трьом колишнім інспекторам ДАІ та колишньому начальнику управління ДАІ ГУ МВС України в м. Києві Курінному А.В., які оголошені у розшук.

Розслідування кримінального провадження за іншими фактами незаконного переслідування правоохоронними органами учасників акцій протесту шляхом притягнення їх до адміністративної відповідальності, винесення суддями відповідних рішень у період грудня 2013 року – лютого 2014 року та про організацію цих протиправних дій службовими особами ДДАІ МВС України, Генеральної прокуратури України та Адміністрації Президента України продовжується, повідомляє прес-служба відомства.

Фото politica-ua.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.