​Поліція Вінниччини розкрила вбивство чоловіка, тіло якого підняли з кар'єру

Працівники управління карного розшуку Головного управління Національної поліції Вінниччини розкрили вбивство 34-річного жителя Хмільника, який на власному автомобілі зник 15 грудня. Учора поліція за допомогою рятувальників підняла з семиметрової глибини автомобіль зниклого, затоплений в кар’єрі Хмільницького району. У багажнику машини знаходилось тіло вбитого. Підозрюваного затримано. Про це розповів під час брифінгу керівник поліції Вінниччини Юрій Педос, повідомляє прес-служба поліції Вінницької області.


10 січня працівники поліції затримали двох підозрюваних, які вчинили розбійний напад на жителя Хмільника та забрали в нього сумку з 70 000 гривень. Під час проведення досудового розслідування з’ясувалося, що один з затриманих причетний до зникнення 34-річного місцевого жителя, якого поліція розшукує як без вісти зниклого.

- В ході проведення слідчих розшукових заходів була здобута інформація, що до зникнення чоловіка причетний його знайомий, який затриманий поліцією за вчинення розбійного нападу на підприємця, - розповів Юрій Педос. – Також була отримана інформація, що затриманий разом зі своїм подільником готувалися до вчинення ще одного розбійного нападу на місцевого підприємця і поліції це вдалося попередити.

За словами Юрія Педоса, 13 грудня до хмільницької поліції з заявою про квартирну крадіжку звернулась місцева жителька. Заявниця повідомила, що з її квартири, де вона проживає разом з сином, зникли гроші та ювелірні вироби. Через два дні потерпіла повідомила до поліції про зникнення 34-річного сина. Це сталося за день до крадіжки. Молодий чоловік на власному авто виїхав з дому і зник. Місяць поліцейські відпрацьовували різні версії його зникнення.


Під час слідства підозрюваний зізнався у вбивстві та розповів: 12 грудня він зустрівся з потерпілим у безлюдному місці. Між чоловіками виник конфлікт, причиною якого були фінансові питання. Під час конфлікту підозрюваний вдарив знайомого каменем у голову. Удар виявився смертельним.

Для того, щоб приховати сліди злочину, тіло опонента зловмисник поклав у багажник автомобіля, на якому потерпілий приїхав на зустріч. Після цього автомобіль підозрюваний скинув у кар’єр за містом. З кишені вбитого він забрав телефон, гроші та ключі від квартири. Наступного дня, дочекавшись, коли матір загиблого піде з дому, чоловік відкрив квартиру, звідки забрав гроші та ювелірні вироби.

Очільник поліції Вінниччини розповів, що 16 січня з семиметрової глибини з кар’єру у селі Широка Гребля працівники поліції спільно з рятувальниками ДСНС дістали автомобіль «Renault Clio». У багажнику автівки виявили тіло її власника. Ця операція тривала протягом чотирьох годин.


Затриманому вже оголошено про підозру у вчиненні декількох кримінальних правопорушень: ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 3 ст. 185 (крадіжка, поєднана з проникненням у житло) та ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 15 років ув’язнення.

Крім того, поліцейські встановили, що підозрюваний весною минулого року за «законом Савченко» звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за крадіжки.

Фото прес-служби поліції Вінницької області



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.