​В Україні формуватимуть «Мальдівський список» українських корупціонерів, який буде прототипом «Списку Магніцького»

Активісти РУХ НОВИХ СИЛ сформують «Мальдівський список» українських суддів, прокурорів, чиновників, високопосадовців, які знищують демократію, сприяють розвитку корупції та використовують своє становище для самозбагачення, укріплюють олігархічний режим та порушують права людини. Активісти звертатимуться до міжнародної спільноти для введення санкцій щодо членів списку.


На цьому наголосила одна з лідерів партії «РУХ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвіл» і Ольга Галабала в ефірі на Радіо Вєсті, інформує прес-служба партії РНС.

Галабала повідомила, що «Мальдівський список» буде прототипом «Списку Магніцького», прийнятого в США та інших країнах, до якого будуть внесені судді, прокурори, чиновники, держслужбовці, які знищують демократію, сприяють розвитку корупції, укріплюють олігархічний режим та порушують права людини. Даний список формуватимуть через мережу комітетів громадського опору, створення яких анонсували вчора на народному віче в рамках Маршу за Майбутнє.

«Ми будемо звертатись з цим списком до урядів США, ЄС та інших країн, щоб щодо цих людей запровадили санкції. Ці санкції можуть бути різними – від заборони в’їзду в країну до замороження активів, арештів майна тощо», - зазначила вона.

Ольга Галабала навела приклад, що остання людина, яка потрапила в «Список Магніцького» - це син Генпрокурора росії за те, що використовував службове становище батька, щоб вигравати тендери на держзакупівлі і використовувати це становище для впливу на бізнес конкурентів.

«Саме таких людей і на місцевому, і на загальнонаціональному рівнях, які використовують своє становище для самозбагачення, підтримують корупцію, порушують права людини, ми будемо включати до «Мальдівського списку», але з конкретним фактажем, документами», - зауважила політик.

Галабала повідомила, що перших 10 претендентів до «Мальдівського списку» оприлюднять вже найближчим часом і це будуть відомі високопосадовці.

«Далі люди з регіонів будуть нам надавати інформацію про претендентів, ми її перевірятимемо і тоді будемо звертатись до представників міжнародної спільноти», - додала вона.

Ольга Галабала відзначила, що формування «Мальдівського списку» - це лише одне із завдань, якими займатимуться комітети. Основне призначення комітетів – структурувати протестний рух.

«Акції протесту тривають вже 5 місяців. Вчора ці марші стали всеукраїнськими, але бачимо, що ми не зможемо якісно тиснути на владу та добиватись своїх цілей, якщо ми не структуруємось. Тому ми створюємо комітети громадського опору, це буде горизонтальна мережа, наше завдання в кожному багатоквартирному будинку, в кожному навіть найменшому населеному пункті мати представника цього комітету, який доноситиме до людей інформацію, буде мобілізовувати людей на акції і організовувати прямі дії. Ця людина буде в тому числі допомагати формувати «мальдівські списки», а також списки людей, які будуть претендувати на місцеву владу та в інші органи влади» - пояснила політик.

Нагадаємо, вчора десятки тисяч українців вийшли на Марш за Майбутнє у Києві та понад 100 тисяч у ще 25 містах України з вимогою відставки Порошенка. На народному віче лідери РНС заявили про створення комітетів громадянського опору, які контролюватимуть дії влади та формуватимуть санкційні списки, що буде продовжено збір підписів за відставку Порошенка та сформовано команду в тимчасовий парламент і антикризовий уряд, які наведуть порядок в країні.

Фото прес-служби РНС



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью враг продолжил атаковать нашу страну беспилотниками. В результате воздушного боя были сбиты все выпущенные вражеские «шахеды»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.