​На Вінниччині за систематичне хабарництво затримано патрульних Нацполіції

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Хмельницькому, затримали двох патрульних поліцейських одного з відділів ГУ Нацполіції у Вінницькій області за систематичне вимагання та отримання неправомірної вигоди, повідомляє прес-служба бюро.


За попередньою інформацією:

- задокументовано понад 50 фактів вимагання та отримання неправомірної вигоди патрульними поліцейськими, в тому числі від іноземців;

- правоохоронці систематично вимагали та отримували кошти за невикриття злочинів та непритягнення до адміністративної відповідальності тощо.

Затримано: під час отримання чергової неправомірної вигоди за непритягнення до відповідальності за порушення правил дорожнього руху в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Планується:

- вирішення питання про вручення затриманим повідомлення про підозру;

- обрання відносно них запобіжного заходу. Кваліфікація: одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднаному з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального Кодексу України).

Процесуальне керівництво в кримінальному провадженні здійснює військова прокуратура Вінницького гарнізону Центрального регіону України. Оперативний супровід − Управління СБУ у Вінницькій області та Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції.

Санкція статті: у разі доведення вини правоохоронцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Фото прес-служби ДБР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.