​Справу щодо завдання збитків ДП «Укркосмос» скеровано до суду

Розслідування факту завдання 8,245 мільйонів доларів США збитків ДП «Укркосмос» закінчено. 26 вересня 2019 року обвинувальний акт стосовно двох осіб скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду справи по суті, повідомляє прес-служба НАБУ.


У вчиненні злочину обвинувачують:

- колишнього директора ДП «Укркосмос» (ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України);

- колишнього позаштатного радника генерального директора Національного космічного агентства України (ч.3 ст.27, ч.2 ст.364, ч.5 ст.191, ч.3 ст.209 КК України).

Як встановило слідство, вказані особи упродовж 2011-2017 років організували схему, за якою вивели за кордон та легалізували 8,245 млн дол. США із кредиту у розмірі 292,4 млн дол. США, наданого Канадським експортним агентством під гарантії уряду України для виготовлення та запуску першого українського геостаціонарного телекомунікаційного супутника.

Через дії обвинувачених зірвано запуск супутника «Либідь» як однієї зі складових побудови Національної супутникової системи зв’язку України. Водночас, уряд змушений сплачувати за кредитом, наданим держпідприємству. Наразі ці витрати уряду вже становлять близько 6 млрд грн.

Досудове розслідування вказаних фактів детективи НАБУ здійснювали з серпня 2016 року.

У грудні 2018 року повідомили про підозру колишньому позаштатному раднику гендиректора Національного космічного агентства України та його довіреній особі, у січні 2019 року — колишньому керівнику ДП «Укркосмос».

13 лютого 2019 року НАБУ та САП повідомили підозрюваним про завершення досудового розслідування та відкрили стороні захисту матеріали кримінального провадження для ознайомлення.

Фото Ukrkosmos



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.