​НАБУ відкрило матеріали справи щодо корупції на митниці

Детективи НАБУ за процесуального керівництва САП завершили розслідування за підозрою шістьох осіб, ймовірних учасників одного з епізодів корупції на митниці, через яку державі завдано 63,8 млн грн збитків. Підозрюваним 16 листопада 2020 року відкриті матеріали слідства для ознайомлення перед скеруванням обвинувального акта до суду, повідомляє прес-служба НАБУ.


Зокрема, розслідування завершене стосовно:

особи, яку слідство вважає керівником злочинної організації;

в.о. керівника однієї з регіональних митниць ДФС України;

екс-директора департаменту адміністрування митних платежів ДФС України;

3-х фізичних осіб —представників комерційних компаній.

Загалом у кримінальному провадженні повідомлено про підозру 11 особам. Матеріали стосовно п’ятьох із них виділені в окреме провадження, розслідування в якому триває.

Дії всіх підозрюваних кваліфіковані за ч.1 ст.255, ч.3 ст.212, ч.2 ст.364 КК України («Зловживання владою або службовим становищем»).

Епізод, в якому завершено розслідування, — один із низки злочинів на митниці, які досліджує НАБУ. Загалом йдеться про зловживання, збиток від яких може сягати близько 500 млн грн.

У межах цього розслідування, розпочатого НАБУ у вересні 2017 року, детективи ініціювали накладення арешту на понад 450 млн грн компаній-учасниць схеми. Згодом, у грудні 2017, кінцевий бенефіціар зазначених компаній запропонував детективам НАБУ неправомірну вигоду у розмірі 800 тис. дол. США, аби ті припинили розслідування та закрили кримінальне провадження, проте його викрили «на гарячому». Цей факт задокументований та вже розслідуваний — обвинувальний акт стосовно особи, яка намагалася підкупити детективів НАБУ, скерований до Печерського районного суду міста Києва у липні 2018 року.

Особі-організатору, сімом посадовцям однієї з регіональних митниць та ДФС України НАБУ і САП повідомили у листопаді 2019 року.

Досудове розслідування цих фактів детективи НАБУ розпочали у вересні 2017 року.

Фото nabu.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.