​На Луганщині поліцейські викрили двох шахраїв, які діяли за схемою «Ваш родич у біді»

Слідчими Старобільської поліції оголошено чоловікам про підозру у скоєні злочинів, передбачених ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, та під процесуальним керівництвом прокуратури винесено клопотання до суду про обрання підозрюваним запобіжного заходу. Фігурантам загрожує покарання до 3-х років позбавлення волі, повідомляє прес-служба Нацполіції України.


Так, до поліції м. Старобільськ 21 та 22 січня звернулись місцеві мешканки похилого віку з повідомленнями про те, що стали жертвами шахраїв, які під приводом повідомлення їм про те, що їх родичі потрапили у ДТП і негайно потрібні гроші на їх лікування, віддали шахраям усі свої гроші, які зберігали на «чорний» день.

У ході проведення слідчо-оперативних заходів слідчі разом з оперативниками, проаналізувавши спосіб, у якій діяли шахраї, та їх прикмети, які надали потерпілі, використовуючи комплекс спеціальних можливостей поліції, встановили особистості злочинців та їх місцезнаходження.

Ними виявились 28 та 30 річні мешканці м. Лисичанськ, які, приїхавши до м. Старобільськ на автомобілі марки «Daewoo Nexia», користуючись віком, довірливістю та емоційним станом бабусь, шахрайським шляхом видурили у них останні гроші.

Наразі у рамках кримінального провадження проводиться досудове слідство. У підозрюваних вилучено автомобіль та гроші (понад 20 тисяч гривень), які вони ще не встигли витратити. Слідчими винесено клопотання до суду про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Фото прес-служби Нацполіції України



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.