​На Львівщині СБУ викрила корупційну схему привласнення коштів Укрзалізниці

Служба безпеки України задокументувала корупційний механізм розкрадання коштів керівництвом регіональної філії «Львівська залізниця». Спільно з підрядником вони привласнили понад 20 млн грн. Протиправну схему планували поширити на інші підрозділи Укрзалізниці, повідомляє прес-центр СБ України.


Оперативники спецслужби встановили, що організували оборудку посадовці залізниці та одного із заводів на сході України. Ділки замовляли на підприємстві продукцію за втричі завищеними цінами. Тільки на одній з угод зловмисники «заробили» понад 20 млн грн.

Оперативники спецслужби задокументували факт передачі через посередників посадовцям «Львівської залізниці» частини «відкату» загальною сумою понад 10,5 млн грн.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, у Львові, Києві та Краматорську відбулись слідчі дії у посадовців підприємства, а також в офісах комерційних партнерів.

Під час обшуків оперативники виявили і вилучили:

- бухгалтерію, яка підтверджує ведення протиправної діяльності;

- комп’ютерну техніку;

- велику суму готівки сумнівного походження.

Також встановлено, що у 2021 році таку схему зловмисники планували організувати і з іншими підрозділами Укрзалізниці.

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення всіх епізодів злочинної діяльності та притягнення до відповідальності осіб, причетних до привласнення коштів Укрзалізниці.

Операція проводилась УСБУ у Львівській області спільно з Головним управлінням контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБ України, слідчими Нацполіції під процесуальним керівництвом Львівської обласної прокуратури.

Фото ssu.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.