Повернення до редакції Конституції 2004 року не має нічого спільного з напрацюванням нового тексту Основного закону

konstityciya ukraine

 
Повернення до редакції Конституції 2004 року не має нічого спільного з напрацюванням нового тексту Конституції. Про це заявив народний депутат від «УДАРу» Валерій Карпунцов, повідомили «Конфліктам і законам» у прес-службі партії «УДАР».


Він наголосив, що протестувальники вимагають повернення до Конституції 2004 року, яка в незаконний спосіб – рішенням Конституційного Суду була відмінена і таким чином відбулася узурпація влади. «Конституція - Основний Закон України. Якщо ми відкриємо 150 статтю Конституції, де визначені повноваження Конституційного Суду, то побачимо, що КС займається вирішенням питань про конституційність законів та інших правових актів Верховної Ради України. Тобто Конституційний Суд України не наділений повноваженнями перевіряти на конституційність діючу редакцію Конституції», - сказав Валерій Карпунцов. Водночас, додав він, головна проблема в законах, які ухвалювала Верховна Рада на виконання рішення КС.

«Для того, щоб виконати вимоги Майдану, необхідно зібрати засідання парламенту, констатувати факт узурпації влади у 2010 році та 226 голосами відмінити всі ті закони, які були ухвалені на виконання нелегітимного рішення КС», - сказав народний депутат.

Після цього, наголосив Карпунцов, має відбутися процес удосконалення Конституції. «Нічого немає дивного, що погляди партій різняться відносно Конституції. Зараз ідуть переговори між «УДАРом», «Батьківщиною» та «Свободою» щодо змін до Конституції України», - сказав ударівець.

«Тому процес напрацювання нової редакції Конституції не скасовує вимог Майдану щодо повернення до Конституції 2004 року. І це можна і треба зробити швидко», - додав Валерій Карпунцов.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.