​Справа «Укравтодору»: новий підозрюваний

13 квітня 2021 року НАБУ і САП повідомили бенефіціару групи компаній, що здійснюють свою діяльність у сфері дорожнього господарства на території України, про підозру в наданні колишньому в.о. голови Державного агентства автомобільних доріг України (далі — «Укравтодор») неправомірної вигоди. Дії особи кваліфіковано за ч.4 ст.369 КК України, повідомляє прес-служба НАБУ.


За даними слідства, підозрюваний особисто та через підконтрольних йому осіб, систематично надавав неправомірну вигоду як «абонентську плату» керівництву «Укравтодору» в обмін на проявлення «лояльності» до його компаній. Загалом, як встановили НАБУ і САП, йдеться про 575 тис. дол. США та 70 тис. євро упродовж 2017-2019 рр.

Зі свого боку колишній очільник «Укравтодору» сприяв компаніям підозрюваного в продовженні строку дії контракту з виконання робіт на окремих ділянках дороги М-05 Київ – Одеса, фінансування якої здійснювалося коштом кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку в рамках проєкту «Панʼєвропейські коридори». Крім того, керівник «Укравтодору» «не помітив» порушення графіку виконання робіт компанією підозрюваного, що дозволило уникнути сплати понад 9 млн євро штрафу.

Розслідування наведених фактів детективи Національного бюро здійснюють із вересня 2019 року. Після того, як з’ясувалося, що наведені факти також розслідує Центральне бюро антикорупційне Польщі, в листопаді 2019 року створено спільну слідчу групу, до складу якої від України увійшли детективи НАБУ та прокурори САП, від Польщі — працівники Центрального антикорупційного бюро та Окружної прокуратури міста Варшави. Координація дій обох сторін відбувалась за участі Євроюсту.

Влітку 2020 року, в результаті спільної операції проведеної детективами НАБУ з представниками Центрального антикорупційного бюро Республіки Польща за процесуального керівництва САП та Окружної прокуратури Варшави викрито злочинну групу на чолі з колишнім в.о. голови Державного агентства автомобільних доріг України.

В січні 2021 року матеріали кримінального провадження стосовно екскерівника «Укравтодору» скеровано для завершення досудового розслідування до Польщі, оскільки він є громадянином цієї держави.

Слід зазначити, що Генеральним прокурором України в листопаді 2020 підписано угоду з Генеральним прокурором Республіки Польща про продовження діяльності створеної між антикорупційними відомствами спільної слідчої групи. Це дало можливість детективам Національного бюро, за сприяння Центрального антикорупційного бюро Республіки Польща здобути нові докази причетності до протиправної діяльності окремих громадян України.

Детальніше про справу «Укравтодору»: https://cutt.ly/GveweXT

Фото nabu.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.