​Аваков дав зрозуміти, що МВС не захищатиме суверенітет України?

Коли в 2014 році росія розпочала військове вторгнення на територію України, коли віджала Крим і окупувала частину Донецької і Луганської областей, їй у цьому допомагали не стільки місцеві мешканці, скільки колаборанти, що мали владу, та представники МВС та СБУ. Саме ці особи дозволили шабаші на підтримку окупанта. Навіть покійний Кернес разом зі своїми колегами стояв під прапорами окупанта. Але якщо Харків вдалося відстояти, то певні території рашка отримала лише тому, що їй у цьому допомагали.


Здавалося б, урок повинен бути засвоєним, а всі представники МВС та СБУ повинні були пройти перевірку на вірність Україні і бути кришталево чистими у плані біографій. Однак, не так сталось, як бажалось.

Аваков, отримавши владу при Порошенкові, гарно увійшов у роль дуче. Допомога Порошенкові у знищенні добробатів, кримінальні справи проти активістів, вбивство Лісника і Сашка Білого — все це було направлено на залякування суспільства, а паралельно у МВС відбулась дивна «реформа», коли посади і підвищення почали отримувати не ті, хто з кришталевою біографією, а ті, хто найбільше зробив злочинів, або прославився розбоями ще до того, як Аваков натягнув на цю людину погони.

МВС при Авакові перетворилась на ОЗУ, котре під прикриттям влади розпочало свою діяльність по збагаченню конкретних осіб, а також по прикриттю тих чи інших тіньових видів діяльності. Сьогодні представників цієї установи не цікавить розкриття злочинів, проте дуже часто можна зустріти інформацію, що під час обшуку кудись ділись гроші та цінності, або повідомлять, що вилучені під час обшуку гроші пропали безпосередньо з кабінету слідчого.

А ще основна мета МВС - це не охорона порядку і забезпечення безпеки громадян, а залякування, виконання незаконних розпоряджень Кабінету міністрів та стягнення з громадян і підприємців штрафів (знову ж таки) за цими незаконними розпорядженнями. Паралельно громадяни отримують інформацію, як ті, кого називають правоохоронцями, постійно отримують додаткові кошти з бюджету, а очільники, що близькі до Авакова, виписують собі премії у понад 100 тисяч гривень, маючи з грошей платників податків у понад 100 тисяч гривень заробітної плати щомісяця.

Як повідомляв Бігус інфо, на сьогоднішній день, «за даними Департаменту персоналу МВС, сумарна штатна чисельність самого міністерства (тепер це окремий від поліції орган), Нацгвардії та Нацполіції – 241,5 тисяч осіб. А ще міністр внутрішніх справ курує ДСНС, Міграційну і Прикордонну служби, штатна чисельність яких разом з МВС, Нацгвардією і Нацполіцією – майже 373 тис осіб». Тобто: на утриманні платників податків знаходиться трошки менше ніж півмільйона осіб, котрі повинні захищати правопорядок, однак, окрім незрозумілих оборудок, переслідування бізнесу, кришування криміналітету та розгону беззбройних протестувальників, ці особи нічогісінько не роблять.

Тим не менш, Аваков, усвідомлюючи відверте вторгнення окупанта, звернувся за захистом країни не до оцих 373 тисяч озброєних до зубів осіб, а до добровольців. Тих самих, котрих він раніше з Порошенком, а нині з Зеленським відверто переслідував та переслідує. Також він не звернувся з таким проханням до своєї ж ручної армії, якою колись пройшовся Хрещатиком. А чому міністр МВС не звертається з таким закликом до тих, хто у його підпорядкуванні? Чи він в курсі, що серед них немає тих, хто готовий захищати Батьківщину, а озброєний до зубів «Беркут» може йти наступом лише на обеззброєних протестувальників, а от проти ворога - ні?

Звісно, суспільство в курсі, що більшість тих, хто нині працює під егідою Авакова — не здатні на самопожертву і захист країни. Але тоді питання: а навіщо платникам податків це угруповання утримувати? Оплачувати мерзоту, яка захищає лише владу від народу? А з якого дива?


Оксана КОТОМКІНА, «Конфлікти і закони»

Фото newvv.net



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.