​СБУ знешкодила потужне злочинне угруповання, яке захопило державний господарський об’єкт на Прикарпатті

СБУ продовжує системну боротьбу з організованою злочинністю, яка загрожує державній безпеці України. У ході масштабної спецоперації в Івано-Франківській області нейтралізовано кримінальне угруповання, яке тероризувало мешканців регіону та здійснювало захоплення майна, повідомляє прес-центр СБ України.


Серед вилученого у зловмисників – реактивні протитанкові гранатомети, стрілецька зброя з оптичними прицілами та глушниками, а також набої різного калібру.

Лідери злочинного угрупування намагались поширити свій злочинний вплив. Для цього залякували людей та «вибивали» з них гроші. У разі відмови – застосовували насильство та погрожували потерпілим фізичною розправою.

СБУ встановила, що учасники угруповання захопили один з державних господарських об’єктів на території регіону. Його адміністративні приміщення використовували як «штаб» для координації протиправної діяльності.

До складу злочинного угруповання входило понад 20 осіб, у тому числі зловмисники, яких раніше притягували до кримінальної відповідальності за вчинення особливо тяжких злочинів.

За даними слідства, вони обкладали «даниною» місцевих жителів. Під час нападів на громадян зловмисники використовували зброю та завдавали потерпілим тілесні ушкодження.

У ході проведення понад 50 обшуків за місцями перебування учасників злочинного угруповання правоохоронці виявили: 2 протитанкових реактивних гранатомета, понад 20 одиниць стрілецької зброї, 2 бойові гранати РГД-5, понад 6 тис. набоїв різного калібру, оптичні приціли та глушники, димові шашки, бронежилети і засоби зв’язку, гроші, одержані злочинним шляхом.

Вилучені засоби ураження направлено на експертизу.

Наразі організаторам і активним учасникам угруповання повідомлено про підозру у вчиненні злочинів за ч. 4 ст. 189 (вимагання, вчинене у складі організованої групи), ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом), ч. 1 ст. 357 (викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження), двом лідерам злочинного угрупування додатково повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 255-1 (встановлення або поширення злочинного впливу) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання щодо обрання судом міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до діяльності угруповання.

Крім того, правоохоронці встановлюють джерела надходження зброї та боєприпасів до кримінальників.

Заходи із викриття правопорушень проводили співробітники СБУ в Івано-Франківській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Фото ssu.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.