​СБУ ліквідувала схему незаконного імпорту з підсанкційного російського підприємства на сотні мільйонів гривень

Учасники оборудки незаконно переправляли в Україну оптові партії хімічної продукції з території рф. Постачальником продукції було одне з найбільших промислових підприємств країни-агресора, яке перебуває під санкціями РНБО, повідомляє прес-центр СБ України.


Загальний обсяг імпортованого підсанкційного товару становив понад 300 млн грн. Відповідні суми надходили на рахунки російських виробників, які брали участь у фінансуванні повномасштабного вторгнення рф на територію нашої держави.

Встановлено, що злочинну схему організували двоє керівників компанії-імпортера, які виявились громадянами росії. За даними слідства, вони налагодили поставки в Україну міндобрив і кормових добавок у промислових масштабах з афілійованого заводу в рф.

Для обходу санкцій зловмисники вносили до митних декларацій завідомо недостовірні відомості щодо походження товарів.

Під час обшуків в офісних та складських приміщеннях організаторів оборудки у Києві, а також Хмельницькій та Вінницькій областях, правоохоронці виявили: майже 6,5 тис. тонн продукції; документацію з доказами незаконної діяльності.

За матеріалами СБУ, на виявлені санкційні товари та банківські рахунки підконтрольної рф комерційної структури накладено арешт на суму майже 150 млн грн.

Наразі триває досудове розслідування для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до злочинної діяльності.

Заходи з викриття правопорушень проводили співробітники СБУ за процесуального керівництва Київської міської прокуратури та за сприяння Державної податкової служби.

Фото ssu.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.