Прокуратура звинувачує Карпачову у фальсифікації висновку про побиття Тимошенко

sinets

 

7 травня 2012 року відбувся брифінг виконувача обов’язків прокурора міста Києва Сергія Софієва, який поінформував присутніх журналістів про обставини перевірки органами прокуратури столиці заяви Ніни Карпачової.

Зокрема, Сергій Софієв повідомив, що перевірка проводиться за дорученням Генерального прокурора України Віктора Пшонки.

«Під час цієї перевірки ми з’ясовуємо всі обставини, які знайшли свій слід у засобах масової інформації відносно так званого «експертного висновку», – зазначив Софієв.

За його словами, цей висновок був виготовлений працівниками Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Він зазначив, що свої пояснення з цього приводу надали працівники Секретаріату омбудсмена.

«У своїх поясненнях вони привели такі факти, згідно яких ми можемо зробити висновок, що цей документ сфальсифікований. Тобто він не відповідає вимогам законодавства і, окрім цього, судмедексперти робили цей висновок під впливом як Ніни Карпачової, так і посадових осіб, які працюють в цьому закладі», - сказав виконувач обов’язків.

Софієв додав, що прокуратура міста звернулася до фахівців в галузі судово-медичної експертизи, за допомогою яких було вирішено питання щодо фахового підходу до цього висновку, і отримала від них відповідні роз’яснення.

«Вони нам у своїх поясненнях зазначили, що документ про тілесні ушкодження, з яким вони ознайомились, та фотографії, на підставі яких зроблено експертний висновок, не є самостійними об’єктами судмедекспертизи і лише на їх підставі не можна робити висновок та судити про характер змін на тілі людини», - значив він.

Софієв пояснив, що даний документ може бути віднесений до особистої думки приватних осіб, оскільки складений без дотримання вимог чинного законодавства.

За словами виконувача обов’язків прокурора міста, Н. Карпачова наполягала на тому, щоб експерти вийшли за рамки своїх повноважень задля розширення границь тілесних ушкоджень, а синці перевели в розряд гематом.

«Окрім цього, в такому випадку Карпачова Н. ввела в оману не тільки українське суспільство, але й міжнародну спільноту, і це ми бачимо у тих документах, які надійшли до дипломатичних представництв та посольств», - заявив Софієв.

Він підкреслив, що співробітники прокуратури ніяких обшуків в приміщенні омбудсмена не проводили.

Софієв пояснив, що виключно тільки на підставі фотографій скласти експертний висновок неможливо.

На даний момент перевірка триває. За її результатами буде прийнято рішення згідно діючого законодавства (ст. 97 КПК), повідомляє відділ зв’язків із засобами масової інформації прокуратури міста Києва.

 



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.